35,6878$% 0.13
37,4911€% 0.7
44,5888£% 1.05
3.178,67%0,76
2.770,79%0,63
10.104,85%-0,08
Okumak istemeyen, yaramazlık yapan, çevresi tarafından küstürülmüş bir öğrenci için kullanılan bir tabir vardır ‘Bu çocuk okumaz’ diye işte Trabzonspor’u en güzel anlatan özetleyen bir cümledir artık.
Bu yönetim ,bu teknik kadro ile bu takım top oynayamaz bu kadar kesin ve net. Kalite anlamında belki de son 20 yılın en kaliteli kadrosuna sahip Trabzonspor. Ancak hocanın da ifade ettiği gibi psikolojik bir durum var Trabzonspor’da.
Top ayağına gelen futbolcunun ayağı titriyor ne yapacağını aslında çok ta iyi biliyor ancak yapamıyor. Bu durum çok tehlikeli buna çözüm üretilmesi hem de çok acilen gerekiyor.
Sihirli bir el değmesi lazım. Yaparsın aslansın kaplansın la bu işler olmaz. Milli maçlar nedeniyle önümüzdeki hafta maç yok ligde. Bunu fırsata dönüştürmek ve takıma terapi yapmak lazım. Arkadaşlık kavramının, takım ruhu kavramının anlatılması hatta yaşatılması lazım. Bunu da yeni bir yüz yeni hoca yada futbolcuların sevdiği saydığı birisi ancak yapabilir.
Saha dışı etkenler bu takımı bu hale getirdi. Geçen haftaki maç sonrası hakemlerin 4 saat stattan çıkarılmaması yanlış hem de çok yanlıştı ancak Trabzonspor başkanının hakemlerle ilgili açıklamaları doğru idi. Hatta bu tepki çok daha erken olmalıydı kanaatindeyim.
Hakem hata yapabilir diyen yazar çizer, büyük kulüp başkanlarına soruyorum. 4 maç üst üste kendi sahanda hakem hatasıyla 10 puan kaybetsen ve takımın krize girse ne yaparsın. Bir düşünsenize Aziz Yıldırım’ın vereceği tepki nasıl olurdu. İki yanlış bir doğru etmez bende biliyorum ama hakikaten yeter noktasında Trabzonspor camiası.
Kadınlardan özür dilemiş olmasına rağmen hala başkanın üzerine gidilmesini de yanlış buluyorum. Fenerbahçe taraftarının bir kadın maketine Galatasaray forması giydirip tribünde yakmasına kadın dernekleri tepki göstermiş miydi. Ben hatırlamıyorum da. Bu durum yılların birikmesi bu unutulmasın. Mustafa Denizli’nin ben 50 yıldır bu kadar hakkı yenen takım hatırlamıyorum sözünü yabana atmayalım.
Futbol sadece sahada oynanılan bir oyun değil. Teşvik primi de var şike de var masa başında kazanmada var. Yani çok kirlendi bu oyun. Masumane televizyondan seyredilen, tuttuğun takımın kazanınca sevinip kaybedince üzünülen bir oyun olmaktan çoktan çıktı. Bu yüzden çok kirlenen bu oyunu temizlemek gerekiyor. Hata yapanı kim olursa olsun cezalandırmak , göz yaşına , taraftarının kuvvetine bakmamak gerekiyor.
Trabzonspor her şeye rağmen Karadeniz insanının hırçınlığını ,cesaretini, inatçılığını , kazanma azmini göstermeye başlarsa bu futbolda temizlenebilir. Çok zor dediğinizi duyar gibiyim ama olsun fakirin ekmeği umut.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.