Yüz binleri ilgilendiren emeklilik teklifi reddedildi: Mağduriyet sürecek!

Yüz binleri ilgilendiren emeklilik teklifi reddedildi: Mağduriyet sürecek!
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çıraklık ve stajyerlik başlangıcının emeklik içinde başlangıç sayılması için Kanun Teklifi verdi. Gürer’in çıraklar ve meslek liselerindeki on binlerce stajyer öğrenciyi doğrudan ilgilendiren Kanun Teklifi, AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, meslek kurslarından belge alan çıraklar ile meslek liselerinde eğitim görürken staj yapan öğrencilerin, çıraklık ve stajyerlikte geçen sürelerinin prim borçlanması koşuluyla, sigorta başlangıcı sayılması için hazırladığı Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

ÇOK SAYIDA MAĞDURİYET VAR 
Hazırladığı Kanun Teklifiyle ilgili olarak Genel Kurul’a hitaben bir konuşma yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teklifin yasalaşmasıyla çok sayıda çırak ve meslek lisesi öğrencisinin yaşadığı mağduriyetin giderileceğini söyledi.

ÇIRAKLIK VE STAJYERLİKTE GEÇEN SÜRE EMEKLİLİKTEN SAYILMALI 

Çırak ve stajyerlerin staj ve çıraklık sürelerinin iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortasına hükümlerine tabi tutulmasına rağmen emekliliğe yarayan yaşlılık ve malullük kapsamında olmadığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer, “Staj ve çıraklık sigortasıyla emekli olmak için staj ve çırakların çalışma başlangıçlarının doğrudan emeklilikte başlangıç kabul edilmesi ve staj ve çıraklıkta geçen sürelere aynen askerlikte olduğu gibi borçlanma hakkı vermesi sağlanmalıdır” dedi.

GÜRER’İN TEKLİFİ AKP’NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Yapılan oylamada CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kanun Teklifi, AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.