Yeminli Tercüman

Yeminli Tercüman

Resmi belgelerin çevirisini yapmak için noter tarafından kendisine çeviri yetkisi verilmiş olan kişiler yeminli tercüman olarak değerlendirilir. Bu kişiler çevirisini yaptığı tüm metinlerin altına kaşe basabilme yetkisine sahiptir. Böylece hem belge resmiyet kazanır hem de tüm sorumluluk çevirmene ait olur. Yeminli tercüme kapsamında gerçekleşen bütün çeviriler resmi statüye sahip olarak kabul edilir. Bu kişiler kendilerinden tercüme talep edilen metinleri hedef dile çevirirler. Eğer orijinal metinde terimler varsa bunlar hedef dile o dildeki kurallarına uygun şekilde aktarılır. Çeviri yapılırken ana metinde bulunan meblağ, tarih ve istatistiklerin doğru olup olmadığından emin olunur.

 

Yeminli tercümanlar kişisel bilgilerin gizliliğine ve güvenliğine önem vermek zorundadır. En çok tercüme ettikleri belgeler ise mahkeme kararı, ikametgah belgesi, sözleşme, firma kuruluş belgesi, yurtdışında evlenecek olan kişilerin doğum belgesi, yurtdışında eğitim görenlere gerekli olan akademik belgeler, yurtdışı ilişkileri bulunan ticari firmaların tüzük, kuruluş ve diğer iç belgeleri yer alır. Bu kapsamda çeviri desteği verebilmek için yeminli tercüman olma şartlarını sağlamak gerekir.

 

Yeminli Tercüme

Yeminli tercümanlar tarafından yapılabilen yeminli tercüme bilgi, tecrübe ve güvenilirlik açısından son derece önemlidir. Özellikle sır niteliğindeki belgelerin tercüme edilmesi için tercümanın bu konuda güven vermesi gerekir. Kaliteli tercüme yapabilen, yetkinliği devlet tarafından onaylanmış ve güvenilir olan yeminli tercümanlarla çalışmaya özen gösterilmelidir. Bu alanda hizmet verebilmek için bir ana dilde ve ilave başka bir dilde uzmanlaşmış olunmalıdır. Ayrıca dil bilgisi ve yazım kurallarına hakim olmak da tercümenin esasları arasında yer alır. Çeviri evrakının hazırlanması ve tasdiki, yabancı evrakların kabul unsurları, gelen yabancı evrak kabulünün yapılışı, noterliklerde bulunan yeminli tercümanların çalışma ilkeleri gibi konuların her biri tercüme açısından öneme sahiptir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.