Yemenli Ghaleb’in göç hikayesi

Yemenli Ghaleb’in göç hikayesi

Irak, Afganistan, Suriye, Mısır, Filistin gibi ülkelerde yaşanan savaşlardan ve acılardan dolayı Türkiye’ye göç eden Müslümanların hayatlarının anlatıldığı “Göç ile Değişen Hayatlar” adlı belgeselde, Müslümanların yaşadığı sıkıntılar, coğrafyanın maruz kaldığı bölgesel çatışmalar ve bunlardan dolayı yaşanan göç serüveni anlatılıyor.

Bu bölümde ise Yemen’deki iç karışıklığı yaşamış ve ardından Türkiye’ye göç etmiş olan Maha Saeed Ali Ghaleb’in göç hikayesi izleyiciye aktarıldı.

Türkiye’de bir hastanede tercüman olarak çalışan Ghaleb, Yemen’de doğup büyüdüğünü söyledi. Ghaleb, Yemen’deki iç karışıklıktan sonra Türkiye’nin kapılarını kendisine açtığını ifade etti. Türkiye’nin ona kucak açtığını ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Ghaleb, bir köşeye çekilmek yerine Türkiye için bir şeyler üretmeyi ve çalışmayı tercih ettiğini söyledi.

Türkçesini geliştirmek için sürekli okuduğunu söyleyen Ghaleb, “Türkiye’ye geldikten sonra kendimi geliştirmek için sürekli çalıştım ve okumaya devam ettim. Türkçemin yanı sıra İngilizcemi de geliştirdim.” ifadelerini kullandı.

“Göç ile Değişen Hayatlar” ın haftaya ekranlara gelecek bölümünde ise Suriyeli Amal Al-Kholi’nin göç serüveni anlatılacak. Al-Kholi’nin Suriye’den Türkiye’ye göç etme hikayesi ve göç serüveninde yaşadıkları Diyanet TV ekranlarından izleyiciye aktarılacak.

“Göç ile Değişen Hayatlar” her Çarşamba saat 21.00’de Diyanet TV’de…

Göç İle Değişen Hayatlar – 7.Bölüm

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.