YAZILI SINAVDA BAŞARILI OLANLAR MÜLAKATA NE ZAMAN ÇAĞRILACAK?

YAZILI SINAVDA BAŞARILI OLANLAR MÜLAKATA NE ZAMAN ÇAĞRILACAK?

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, 2018 yılında DHBTS sınavına girerek yeterli puanı alıp başarılı olanların mülakat sınavına hâlen çağrılmadığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 2019 yılının Aralık ayında katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi olmak üzere toplam da 9500 personel alımı yapılacağını ve sınava girecek olanların iyi hazırlanması gerektiğini söylemesi üzerine bu sınavlara hazırlananların KPSS ve DHBT sınavlarında yeterli puanı alarak başarılı olduklarını ancak bugüne kadar mülakata çağrılmadıklarını belirten İbrahim Kaya, Sayın Başkanın birkaç gün önce katıldığı bir televizyon programında yine 9500 personel alınacağını, ancak sınavlarda başarılı olanların mülakata ne zaman çağrılacakları konusunda herhangi bir bilgi verilmemesinin şaşkınlığa neden olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Kısa, net ve herkesin anlayacağı şekilde açıkça şunu soruyorum: DHBTS sınavlarından yeterliliğini ispatlayıp başarılı olanlar 2018 yılından itibaren sözlü sınavlara neden çağrılmadılar? Sözlü sınava çağrılacaklar mı, çağrılacaklarsa ne zaman çağrılacaklar? Bu sorulara, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cevap vermesini bekliyoruz.

Sayın Başkan, katıldığı televizyon programında ilgili kurumlardan personel alımı için izin istediklerini, izin verilirse önce yazılı sınav, sonra da sözlü sınav yapılarak İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi alınacağını söyledi. Üstelik bunların sayısını da vererek 9500 kişi alınacağını ifade etti. İyi, güzel de sözlü sınavları bekleyenler ne olacak? Bunların hakkı ölecek mi? KPSS’ye giren ve DHBTS’de yeterli puanı alanların hâli ne olacak? Biri çıkıp yılan hikâyesine dönen bu konuyu açıklığa kavuştursun!

Diyanet İşleri Başkanlığı, sınav takvimini internet sitesinden duyurdu. Bu takvimde ne yazık ki DHBTS sözlü sınav tarihi yok. Neden olmadığı açıklanmalıdır. Bu sınava güvenen, iş umuduyla hayaller kuran gençlerimizin hayalleriyle oynamayın. Genç kardeşlerimiz ülkemizin ekonomisine ve iş gücüne katkıda bulunacaklar. Dini konularda millete hizmet etmek için heyecanlanıyorlar. Onların bu heyecanını öldürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Yeterlilikleri olduğu halde sözlü sınava çağrılmayan bu genç kardeşlerimizin kuruma olan saygıları, mesleğe duydukları heves, gayret, heyecan ve inançları zedelenmiş durumdadır. Bu insanlar mağdur durumda ve umutla yetkililerden gelecek bir açıklamayı bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı açıklama binlerce adayın duygu ve düşüncelerini harap etti! Bu gençleri adeta sessizliğe ve karamsarlığa mahkum etti. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda açıklama yapılana kadar ısrarla gündeme taşıyacağız. Diyanet Hak ve Adalet Sen olarak, Sayın Başkanımızın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.