YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI ETKİNLİĞİ

YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI ETKİNLİĞİ
Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Hicri Yılbaşının 1444. yılı nedeniyle, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dualar yaparak Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) yad etti.
Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesiyle, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Miladi 622 yılında İslamı tebliğ ve irşada devam edebilmek için doğduğu şehir Mekke’den ensar diyarı Medine’ye hicretini esas alan, kameri olarak 1 Muharrem 1444 yılına girilecek olan Hicri Yılbaşı nedeniyle Gazi Süleyman Paşa Camii’nde “Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı” programı düzenlendi.
Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen yaptığı açıklamada; “Tüm İslam aleminin Hicri 1444. yılbaşını tebrik ediyor. Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbelâ şehitleri ile birlikte, Bedir’den Çanakkale’ye, İstiklal mücadelemizden 15 Temmuz’a, mukaddesat uğrunda, hak-hakikat yolunda en aziz varlığı olan canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve hürmetle yâd ediyor, asırlardan beri kenetlenen aziz milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
Program Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Alim Yılmaz tarafından yapılan duanın ardından ikramlarla sona erdi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.