Vatandaşın içler acısı durumunu Akşener’in gezisi ortaya çıkardı!

Vatandaşın içler acısı durumunu Akşener’in gezisi ortaya çıkardı!
Pazar artıklarından beslendiğini söyleyen emekli bir vatandaş, İYİ Parti lideri Akşener’e şu sözlerle dert yandı “2 bin 300 lira emekli maaşı alıyorum. Evim kira değil fakat bin lira kredi ödüyorum. 300 lira gaz faturası, 150 lira elektrik faturası geldi. Evde iki kişiyiz kurban bayramından sonra vallahi billahi et alamadık. Emekliyim pazar artıklarıyla besleniyoruz. Nereye gidelim? Çaresizim.”

YENİÇAĞ/ANKARA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleket gezilerine Ankara’da devam etti. Kahramankazan ve Kızılcahamam esnafıyla bir araya gelen Akşener sorunları bir bir dinledi. İlk durağı Kahramankazan olan İYİ Parti lideri Akşener’e gezide Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat, Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Halil ibrahim Oral, Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk eşlik etti.

“KİRALARIMIZ BİRİKTİ”

Akşener’in berber esnafına yaptığı ziyaret ülke çağında erkek ve kadın kuaförlerinin yaşadığı sıkıntıları gözler önüne serdi. İşlerin durgun olduğunu söyleyen dükkanı sahibi berber, “Pandemi döneminde iki ay kapalı kaldık. Kiralarımız birikti, SGK borçları tahsil edildi, herhangi bir destek alamadık. Bu konuda sesimizi duyurmanızı istiyoruz” dedi.

O esnada berber dükkanında olan ve tıraş olan başka bir vatandaş ise 3 tane fabrikasının olduğunu söyleyerek Akşener’e sıkıntılarını şu sözlerle aktardı: “Durumumuz hiç iyi değil. Çalışanlarımızı mecbur izne çıkarttık. Devlet bin 650 lira para veriyor, çalışanlar biz ne yapacağız diye soruyorlar. İzne çıkanların çalışması da yasak, çalıştıkları takdirde aldıkları bu para da iptal oluyor. Kredi çekmeye gidiyoruz, ipotek istiyorlar. Zaten bunlar olduktan sonra satılıp değerlendirilebilir. Devlet bir halkın içine girse durumu görür, meclisten konuşmakla olmuyor. Sizden başka kimse derdimizi sormaya gelmiyor.”

Bir yıldır esnafları gezdiğini hatırlatan Akşener, “Siyasi cenah siz vatandaşları konuşmuyor. Siyasilerin birbirlerine ne dediği üzerinden siyaset yapılıyor. Siz acılarınızı unutturmak için harika bir yöntem. Gezilerimde siyaset yapmıyorum, burada özne sizsiniz, sizlerden çok şey öğreniyoruz. Erkek ve kadın kuaförlerinin durumu tüm ülke de feci durumda” dedi. Berber esnafının saat 12’de siftah yaptığını söylemesi üzerine ise Akşener şunları söyledi: “Bağ-Kur, dükkan kirası, faturalar, ev masrafları, çocukların masraflarını üst üste koyarsak bu insanlar nasıl geçinecekler?”

“EMEKLİYİM, ÇARESİZİM”

2 bin 300 lira emekli maaşı aldığını söyleyen vatandaş gelen faturalardan dolayı Akşener’e dert yandı.  Vatandaş, “Evim kira değil fakat bin lira kredi ödüyorum. 300 lira gaz faturası, 150 lira elektrik faturası geldi. Evde iki kişiyiz kurban bayramından sonra vallahi billahi et alamadık. Emekliyim pazar artıklarıyla besleniyoruz. Nereye gidelim? Çaresizim.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.