Valilik açıkladı! Bu şehirde kuru yemiş ve dondurma yasaklandı

Valilik açıkladı! Bu şehirde kuru yemiş ve dondurma yasaklandı
Karaman Valiliği dondurma ve kuru yemiş yemenin yanı sıra sigara içmenin yasaklandığı duyurdu. Korona virüs tedbirleri kapsamında düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının da il genelinde yasaklandığını valilik açıkladı.

Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Karaman Valiliği alınan yeni kararları yazılı olarak duyurdu.

KURU YEMİŞ, DONDURMA YASAK 

Karaman Valiliği maske kullanımını engellemesi, bulaş riskini arttırması ve vaka sayısındaki artış da dikkate alınarak kentin belirli bölgelerinde kuru yemiş ve dondurma yemenin yanı sıra sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu. Valilik, kararın uygulamasının belediye zabıtası ve kolluk birimlerince takip edileceğini belirtti.

Sözcü’nün haberine göre, valilik açıklamasının devamında cenaze sahipleri tarafından evlerde, işletmelerde veya bu alanların yakın çevreleri ile diğer açık alanlarda taziye kabulleri yapılmayacak.  Düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının da il genelinde yasaklandı.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.