Vali Gül: Diyanetin çok büyük bir yeterliliği var

Vali Gül: Diyanetin çok büyük bir yeterliliği var

Şahinbey İlçesi’nde inşa edilecek olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu için Gaziantep Valiliği himayesinde İl Müftülüğü, Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Valilikte düzenlenen imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, ile hayırsever Süleyman Erçelebi katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in hayır sahiplerinin çok olduğunu kaydederek,  “Burada hemen hemen her hafta bir protokol yapıyoruz. Din eğitimi önemli. Dinin doğru öğretilmesi önemli. Diyanetin bu anlamda çok büyük bir yeterliliği var. Daha önce de hayır sahipleri ile birlikte çok güzel işler yaptılar. Müftümüzün gelmesi ile birlikte de 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili ilimizde ciddi bir atılım başladı. İnşallah yirmisi Şahinbey’de olmak üzere bir yıl, bir buçuk yıl içerisinde ihtiyaçlarımızın önemli bir kısmı tamamlanarak 40-50 arası 4-6 yaş Kur’an Kursu olmuş olacak.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise “4-6 yaş Kur’an Kurslarımız çocuklarımıza değerler eğitimi dediğimiz, vefayı, paylaşmayı, merhameti, dostluğu, kardeşliği, komşuluğu işleyebileceğimiz müstesna mekanlar. Aynı zamanda bu kurslarımız okul öncesi eğitimi desteklemesi yönüyle de çok önemli bir işlev görüyorlar.” dedi.

Hayırsever Süleyman Erçelebi ise, hayra vesile olan Vali Davut Gül ve herkese teşekkür ederek, “Biz esnaf bir aileyiz. Cenab-ı Allah bize daha önce Gaziantep’e bir cami yaptırmayı nasip etti. 4-6 yaş Kur’an Kursu ile ilgili olarak İl Müftümüzü ziyaretimizde kendisi bize bahsetti. Şahinbey Belediye Başkanımız da duyarlılığını göstererek bize kuran kursunu daha önce yaptırdığımız caminin yakınında yapma imkanı verdi. Gaziantep’e güzel eserler kazandırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında en kısa sürede yapımına başlanarak bitirilmesi planlanan 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun protokolü imzalandı.  Kursun isminin ise Ayyuş-Ali Erçelebi 4-6 Yaş Kur’an Kursu olacağı belirtildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.