Vali Epcim: Hafızlarımızın insanlığa ve İslam’a çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum

Vali Epcim: Hafızlarımızın insanlığa ve İslam’a çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum

Bayburt İl Müftülüğüne bağlı Kaleardı Yatılı Ekek Kur’an Kursu’nun açılışında konuşan Vali Cüneyt Epcim, “Hafızlarımızın vatanımızın her bölgesinde insanlığa, Kur’an’a ve İslam’a çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

Bayburt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesi tarafından inşası tamamlanan Bayburt Kaleardı Yatılı Ekek Kur’an Kursu, dualarla hizmete açıldı.

Açılışa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin, Arpalı Beldesi Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, “Bugün burada çok önemli bir eserin açılış töreninde bulunuyoruz. Bu eserin yapımında emeği geçen başta İl Müftümüz ve personeline çok teşekkür ediyorum. Bu eserin yapılmasında katkıları olan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bayburt, alimler ve hafızlar diyarıdır. Bu Kur’an kursumuzda yetişen alimlerimiz ve hafızlarımızın da vatanımızın her bölgesinde insanlığa Kur’an’a ve İslam’a çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

Bayburt-Kaleardı-Yatılı-Erkek-Kur’an-Kursu-açıldı02

İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise “2019 yılında yapımına başladığımız, devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ve Müftülük personelimizin çalışmalarıyla tamamladığımız 120 öğrenci kapasiteli Kur’an kursumuzu bugün hizmete açıyoruz. Bizleri bu hayırlı işe vesile kılan Rabbimize hamdolsun. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan devlet büyüklerimize ve desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Demirözü İlçe Müftüsü Fatih Samet Okumuş’un yaptığı duanın ardından Kur’an kursu hizmete açıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.