Unutulmaz Sözler PETER CROUCH

Unutulmaz Sözler PETER CROUCH

 

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları, teknik direktörleri, yalnızca sahada yaptıklarıyla değil, konuştuklarıyla da hatırlanıyor. İşte futbol dünyasının yıldızlarından unutulmaz sözler.

‘BİR DAHA ASLA GALATASARAY’I ÇALIŞTIRMAYACAĞIM’

Fatih Terim 2004 yılında yaptığı açıklamada da Galatasaray’dan ayrıldığını açıklamıştı. Fatih Terim Galatasaray’ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maç sonrası şu açıklamayı yapmıştı:

”Şu anki vedam döneceğimi gösteren bir veda değil. Galatasaray’da öğrendiklerim, her şeyi ulu orta kamuoyunun önünde tartışmak değildi. 20.45 itibariyle Galatasaray’da teknik direktörlük ceketini tamamen astım. Bir daha asla Galatasaray’da teknik direktör olarak çalışmayacağım. Türkiye’de de çalışmayacağım. Vedam biraz geniş kapsamlı veda. Siz Fatih Terim olun birtakım şeylere maruz kalın. Benim ihtiyacım yok kendimi savunmaya. Yurtdışında biz yine kendi insanlarımızı temsil etmeye devam ederiz.”

Fatih Terim bu sözleri unutulmazlar arasına girmişti.

Ancak unutulmaz sözler sadece Fatih Terim’e ait değil.

RIDVAN DİLMEN

“Türkiye’de benim kaliteme yaklaşan bir futbolcu göremiyorum. Ancak Barcelona’nın Arjantinli oyuncusu Messi bana benziyor. Messi ilerde benim gibi olabilir. Zidane’ın en büyük özelliği; arkada gözü vardı. Top gelmeden karar verirdi. Oğuzhan da öyle. Topu aldıktan sonra karar veriyor. Bu da tecrübe kazandıkça olacaktır. Bir de korkak. Kramponu gördü mü korkuyor. Bu da genç olduğu için”

METİN OKTAY

“Bence Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır. Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım”

ANDRE PIRLO

İtalyan futbolunun efsane ismi şimdilerde Juventus’un teknik direktörü olan Andrea Pirlo’nun otobiyografisinde Fatih Terim’e ayırdığı bölüm dikkat çekmişti.

‘Öğle yemeğine canı isteyince geç katılıyordu. Milan’ı temsil etmesi gereken resmi aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor, sonra bu aktivitelerden ‘evinde Biri Bizi Gözetliyor’ izlemek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Galliani’yi masasında tek başına bırakıyordu. Kendisini tesislerde John Travolta gibi garip, cafcaflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk.’

‘Özellikle göreve başladığı ilk günlerde yaptığı takım toplantıları ise unutulmazdı. Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. 1xbet Giriş Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki, hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karmakarışık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos… Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos…’

PETER CROUCH

Futbolcu olmasaydım ne mi olurdum? Bakir.

ARRIGO SACCHI

İyi teknik direktör olmak için iyi futbolcu olmaya gerek yok. Hiçbir iyi jokey öncesinde at değildi

BERTI VOGTS

Eğer insanlar suyun üstünde yürüdüğümü görürse, bana dönüp, “Berti yüzemiyor” diyecekler.

BRIAN CLOUGH

Kendime “Dünyanın en iyi teknik direktörüyüm” demiyorum. Ama kesinlikle ilk birdeyim.

ERIC CANTONA

Tararftara vurduğum için pişman mıyım? Daha sert vurmadığım için pişmanım.

BALOTELLI

Muhabir: Milan’a, yani yuvana döndün diyebilir miyiz?

Balotelli: Diyemeyiz, çünkü evim Milano’da değil Brescia’da.

FATİH TERİM
“Kendini GS’ye adamış ve bu ailenin ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin GS’den vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır.”

Roberto Carlos

“Ronaldo’yu 1993’te tanıdım ve o andan itibaren hep oda arkadaşı olduk. Eşimden çok Ronaldo’yla uyudum.”

KARİM BENZEMA

Arsenal forması giyeceğime, hapse girmeyi tercih ederim.

SLAVEN BILIC

”Dünyayı tek başıma kurtaramayacağımı gayet iyi biliyorum. Ancak haksızlığa karşı hep ön saflarda olacağım.”

“Kadınlara büyük saygı duyuyorum ama futbol onlardan daha güzel.”

SAMET AYBABA

“Olcay’ı Messi’ye neden tercih ederim? Çünkü her şeyden önce Kayserili. Messi’nin nereli olduğunu bilmiyoruz.”

CHICHARITO

”Evet hristiyan olabilirim ama örnek aldığım tek insan Hz.Muhammed (sav)’dir. “

AATIF CHAHECHOUHE

“Soyadımı doğru yazabilmek için yıllarca uğraştım. Ne anlama geldiğini de hâlâ bilmiyorum.”

MOUSSA SOW
“Bu akşam neden kadroda olmadığımı bilmiyorum ama Elhamdülillah Fenerbahçe’yi çok seviyorum.”

LUIS FIGO
”Çok iyi bir forvet mi arıyorsunuz, araştırmayın çünkü her zaman en iyiler Atletico Madrid’tedir. “

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.