Türkiye’de kalacak Suriyelilerin “topluma uyumunu” Diyanet sağlayacak

Türkiye’de kalacak Suriyelilerin “topluma uyumunu” Diyanet sağlayacak

Türkiye’deki resmi rakamları 4 milyona yakın Suriyelilerin, geri dönmeyeceği kabul edilerek İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı”nına göre Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere, devletin tüm kurumları Suriyeliler için seferber edildi. Planda, İŞKUR’dan belediyelere, Dışişleri Bakanlığı’ndan TRT’ye kadar onlarca kurum, Suriyeli mültecilerin “Türk toplumuna uyumunun desteklenmesi” ile görevlendirildi.

Kamu kuruluşlarınca hazırlanmış göçmenlere yönelik standart bilgilendirme mekanizmalarının yeni araçlarla güçlendirilmesi ve bu mekanizmaların kamusal alanda temel bilgilendirme kaynağını oluşturması: Diyanet, bakanlıklar, TRT, STK’ler.

Göçmenlerin yükseköğrenime erişimlerinin desteklenmesi, gerekli bilgilendirmenin yapılması ve erişimi destekleyici mekanizmaların geliştirilmesi: Diyanet, MEB, YÖK, YTB.

Uyum eğitim müfredatının geliştirilmesi ve göçmenlerin MEB’in Hayat Boyu Öğrenme Programlarına katılımın sağlanması: Diyanet, GİGM, Aile Bakanlığı.

Göçmenlerin örgün eğitime erişimlerinin ve katılımlarının artırılmasına yönelik çalışmaların güçlendirilmesi: Yunus Emre Enstitüsü, Kızılay, Kültür ve Turizm Bakanlığı, MEB.

Üniversitelerin toplumsal uyumu ve göçün olumlu katkılarını destekleyici çalışmalar yürütülmesi: Diyanet, bakanlıklar.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.