Türkiye koronavirüs felaketinde direkten döndü! Son anda önlendi

Türkiye koronavirüs felaketinde direkten döndü! Son anda önlendi

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 15 kişide daha Covid-19 (koronavirüs) tespit edildiğini, böylelikle kesin vaka sayısının 43’e yükseldiğini, hastalık nedeniyle ölen kişi sayısının 8’e çıktığını ifade etti.

Ülkede virüs 5 ile yayıldı

Ölüm vakalarının 6’sının virüsün ana merkezi Kum kentinde, birinin Mazendaran iline bağlı Tonekabon ve bir kişinin de Merkezi iline bağlı Arak kenti yerlisi olduğu ifade edildi.

Ülkede virüs şu ana kadar 5 ile yayılmış durumda.

Türkiye jet hızıyla hamlesini yaptı

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye jet hızıyla harekete geçip durum ile ilgili hamlesini yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısı ile İran’daki gelişmeler sonrası yapılan acil toplantılarda alınan kararları duyurdu. Koca komşu ülke İran’da koronavirüs vakalarının yayılması ile birlikte Türkiye’nin alarma geçtiğini söyleyerek tüm sınır kapılarının (İran’dan gelişler) kapatıldığını demir yolu ve hava yolu ulaşımının da tek yönlü olarak durdurulduğunu duyurdu.

Türkiye’de olası felaket son anda önlendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama İran’daki vakalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Erken dönemde aldığımız etkili tedbirlerle bugüne kadar bu hastalığı ve salgını ülkemizden uzak tutmayı başardık. Ancak hastalığın komşumuz İran’da görülmesi, vakaların ve ölümlerin artışı bizler için alarm anlamına geliyor. Bu haber üzerine Koronavirüs Bilim Kurulumuz, İran gündemiyle toplantılarını yaptı, her ihtimal masaya yatırıldı. Ayrıca İran makamlarıyla ve ilgili tüm kurum, kuruluşlarımızla görüşmeler gerçekleştirildi. Bizzat İran Sağlık Bakanı Sayın Sait Nemeki ile görüştüm. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu çok yakından takip etmekteler, özellikle vatandaşımızı korumak adına bilim kurulumuzun alınması gereken tüm tedbirleri almamız talimatını verdiler.” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca’nın kameralar karşısında yaptığı açıklamada en dikkat çekici nokta ise, “Dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi” ifadeleriydi.

Koca’nın yaptığı açıklama ile Türkiye’nin İran‘daki koronavirüs vakalarının duyulmasının hemen ardından aldığı tedbirlerin ne derecede hayati olduğu gözler önüne serildi.

Sınır hatlarında, hava yolu ve demir yolu ulaşımında Covid-19 (koronavirüs) salgını ile ilgili bakanlıkların her türlü tedbiri anında devreye sokması ile birlikte olası büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.

Havaalanlarında tedbirler sıklaştırıldı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül virüse karşı Türkiye’de de önlemler alındı. Uluslararası havalimanlarının tümünde yolculara yönelik termal kameralı önlem devam ediyor. Ateşi 38 derecenin üzerine çıkanlar karantinaya alınıyor.

Türkiye ile İran arasında kritik görüşme

Türkiye ile İran Sağlık Bakanları dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Covid-19 (koronavirüs) salgını ile alakalı yapılan görüşmede iki ülke arasında alınması gereken tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı. Görüşmelerde Türkiye’nin komşu ülke İran’ın yaşanan hadiye karşı her zaman yanında olacağı da belirtilmişti.

Koronavirüs yerli tanı kiti yurt dışına pazarlanacak

Türkiye Covid-19 (koronavirüs) salgınına karşı yerli bir tanı kiti geliştirdi. Koronavirüse ilişkin geliştirilen tanı kitinin sonuç verme süresinin 90-120 dakika arası olduğu açıklandı. Koca konuyla ilgili, “Hedef bunu 60-75 dakika arasına çekebilmek, 75 dakika olabilir muhtemelen. Bu kit aynı zamanda ticari bir kit olarak planlandı. Yani yurt dışına pazarlanacak” açıklamasında bulunmuştu.

DSÖ’den yeni koronavirüs çağrısı

Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili son dakika gelişme yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, kreditör ülkelere virüsle mücadele için daha fazla mali yardım yapmaları çağrısında bulundu.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.