38,0106$% 0.48
41,4483€% 0.44
49,4341£% 0.4
3.710,51%0,22
3.035,20%-0,30
9.146,31%-6,77
100’üncü yılı kutlanan ve Türk-İslam sanatının hemen her dönemine ait 45 bin eserin bulunduğu müze için, 2012’de başlatılan çalışmalar kapsamında 16.4 milyon TL harcandı.
Sultanahmet Meydanı’nda bulunan bu kadar değerli bir eserin yeniden açılmasının kendisini sevindirdiğini belirten Çelik, “Müslümanların göstermesi gereken şey, açılışını yaptığımız bu müzedeki eserlerdir. Öbür tarafta bu eserleri yok edenlerin, insanları katledenlerin, adına ne denirse densin, isimlerinin içinde İslam’ın hangi kelimesi geçerse geçsin İslam’la ilgisi olmadığını bütün dünyaya duyuruyoruz” dedi.
Önceliklerinin, Türkiye coğrafyasında hayat bulmuş tüm medeniyetlere ait kültür varlıklarını hiçbir ayrım yapmaksızın korumak ve gelecek nesillere en sağlıklı şekilde ulaştırmak olduğunu vurgulayan Çelik, “Müze, önemini, Türk ve İslam sanatı eserlerini sistemli şekilde ilk defa bir araya getirmesinden ve kurulduğu dönemde Batılı devletlerin topraklarımızda başlattığı kültür yağmasına karşı atılmış en somut adım olmasından almaktadır” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.