Trabzonspor-Beşiktaş maçı başladı: TS-BJK Canlı Yayın… TS BJK canlı izle

Trabzonspor-Beşiktaş maçı başladı: TS-BJK Canlı Yayın… TS BJK canlı izle
Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı. Siyah beyazlılar, Boyd, Mensah ve Lens’in attığı gollerle 3-1 galip geldi. Trabzonspor’da Flavio kırmızı kart görürken, tek golü Abdülkadir Ömür attı.

Süper Lig’in ilk haftasında Trabzonspor kendi evinde Beşiktaş’ı ağırladı. Maçın ilk dakikalarında Beşiktaş kendi yarı sahasından çabuk çıkmaya çalışsa da uzun toplar hedefi bulmadı. Trabzonspor ise kazandığı toplarla hızlı bir şekilde ceza sahasına girmeye çalıştı ama Beşitaş savunmasına takıldı.

Maçtaki ilk tehlikeyi 8. dakikada Trabzonspor yakaladı. Kamil Ahmet aldığı topta dar açıda topu ortaya çıkardı. Ancak altıpas önünde Ekuban’dan önce topa müdahale eden Vida topu kornere çeldi.

Maçta 15 dakika geride kalırken Trabzonspor topla daha çok oynayan taraf oldu. Ancak iki takım da rakip kaleye tehlikeli bir şut çekemedi.

Dakikalar 17’yi gösterdiğinde Welinton’un ceza sahasına gönderdiği top kaleye yöneldi ancak kaleci Uğurcan rahatça topu aldı.

Maçta 19 dakika geride kalırken oyun oldukça düşük bir tempoda sürüyor.

22. dakikada Beşiktaş ilk kez rakip yarı alana yığıldı. Kapanan savunmayı açmaya çalışan Mensah kaleye oldukça uzak bir yerden şutu çekti. Ancak savunmaya çarpan top kaleci Uğurcan’da kaldı.

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Maçın 29. dakikasında Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sol kanatta topu alan Tyler Boyd topu sağa doğru çekerek yüzünü kaleye döndü. Boyd kaleyi çapraz gören bir noktadan topu uzak direğe doğru nişanladı ve takımını öne geçiren golü attı. 

Maçta 31 dakika geride kalırken, Trabzonspor’un 186, Beşiktaş’ın 74 isabetli pası bulunuyor.

Beşiktaş, maçtaki 2. tehlikesini Larin ile yakalasa da yararlanamadı. 38. dakikada Necip’in sağ kanattan yolladığı ortaya yükselen Larin’in vuruşu sonrası top kaleyi bulmadı ve üstten dışarı çıktı.

Beşiktaş, maçın 41. dakikasında net bir atağı değerlendiremedi. Mensah’ın orta sahada kaptığı top sonrası atakta ceza sahasında topla buluşan Boyd’un çaprazdan vurduğu şutu kaleci uğurca kurtardı

İlk yarıda normal sürenin son dakikasında Nwakaeme’nin ceza sahası dışından vurduğu sert şut Welinton’a çarptı. Kısa bir süre yerde kalan Welinton, sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrası oyuna devam etti.

İlk yarı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıdaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş’tan geldi. 48. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giden Mensah’ın sağ çaprazdan vurduğu şut kaleye paralel bir şekilde dışarı çıktı.

Mensah’ın bulduğu pozisyon sırasında sakatlanan Oğuzhan yerini Dorukhan’a bıraktı.

Beşiktaş, ikinci yarının başından itibaren topa daha fazla sahip olan taraf oldu

55. dakikada Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür sağ kanattan içe sokulmayı denedi ama N’Sakala’yı geçemedi.

PENALTI VE KIRMIZI KART

58. dakikada serbest vuruş kullanan Trabzonspor’da Beşiktaş kalesi önünde topa vurmaya çalışan Campi’nin çabası yetersiz kaldı ve top dışarı çıktı.

Maçın 62. dakikasında Beşiktaş’ın kullandığı köşe vuruşu sırasında Atiba ceza sahası içinde yerde kaldı. Pozisyonu VAR’da inceleyen Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

Trabzonspor’da Flavio, penaltıya sebebiyet veren faulü nedeniyle ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

Penaltıyı kullanan Mensah topu ağlara yollayarak skoru 2-0’a getirdi ve Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı. 

BEŞİKTAŞ’TAN BİR GOL DAHA

73. dakikada Trabzonspor’da Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşa uzak köşede Gaston Campi kafayı vurdu, şutu yandan dışarı gitti.

Dakikalar 75’i gösterdiğinde Beşiktaş farkı 3’e çıkardı. Dorukhan’ın ceza sahasına gönderdiği topla kale ağzında buluşan Lens, tek vuruşla topu ağlara yolladı.

78. dakikada Abdülkadir Ömür kullandığı serbest vuruşta topu direkt kaleye yolladı. Beşiktaş’ın kalecisi Ersin üzerine gelen topu 2 hamlede kurtardı.

Trabzonspor, 86. dakikada farkı 2’ye indirdi. Campi’nin uzun pasında kaleci Ersin ve Welinton’un anlaşmazlığından yararlanan Abdülkadir Ömür kafa vuruşuyla ağları havalandırdı.

Beşiktaş, maçın 90. dakikasında 4. gole çok yaklaştı. N’Sakala’nın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Lens kafayı vurdu, şutu üstten az farkla auta gitti.

Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş, Trabzonspor karşısında 3-1 kazanarak ligin ilk haftasını 3 puanla kapattı.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.