36,2321$% 0.01
38,0505€% 0.09
45,6911£% 0.18
3.372,30%0,35
2.896,09%0,39
9.877,59%0,00
Trabzon’un en nüfuslu mahallelerinden Esentepe’de, hoca krizi sürüyor. Mahallede bulunan Kudrettin Camii’nin yaklaşık 1 yıldır hocası yok. Camiye yaklaşık 1 yıl önce atanan imam, iddialara göre buraya beğenmeyerek gelmemesi sonrasında mahalle Camii imamsız kaldı. Bunun üzerine Müftülük tarafından Camiye geçici bir imam atanırken bu imamın da kendi camiine geçmesi üzerine 6 aydır burada farklı mahallelerden imamlar gelip görev yapıyor.
Esentepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Ayvaz, mahallenin nüfusunun 5 bin olduğuna dikkat çekerek, “Yaklaşık 1 yıldır kadrolu imamımız yok. Buraya atanan hoca buraya gelmek istemedi. 6 aylığına geçici bir imam atandı. Ancak sonrasında onun da camisi tadilattaydı ve tadilat bitince kendi camiine gitti. şimdi Hem Çömlekçiden hem de çevre mahallelerden imamlar.Ancak onlarda burada durmuyor” dedi. Sabit bir imamlarının bulunmadığına dikkat çeken Ayvaz, “Sabit bir hocamız yok. Anahtar zaman zaman bende duruyor, zaman zaman da ihtiyar heyetinde. Cenazemiz olduğu zaman, sela verileceği zaman hocayı arıyoruz gelip veriyor” diye konuştu. Konuyla ilgili müftülükle görüştüklerini kaydeden Ayvaz, “Müftülüğe önce dilekçe verdik. Ardından da özellikle kendim gitti. “Nedir bizim durumumumuz” diye sordum. Kadro olmadığı atayamıyoruz diyorlar. Burada müezzin varken o da sınavlara girdi ve bir başka yere kazandı gitti. Hoca yoksa müezzin kalsın. Burası sonucunda merkez mahalle” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.