Trabzon’a Gençlik Aşısı

Trabzon’a Gençlik Aşısı

Bir önceki yazımda ‘Bazı maçlar vardır bir sezona bedel. Trabzon-Fener maçı bunlardan biriydi. Ama olmadı ya da oldurulmadı.’ diyerek yazıya başlamıştım. Sezona bedel maç bizimkiler tarafından yanlış anlaşılmış galiba. Küme düşmemeye oynayan Rizespor’a bir sezonun faturasını kesti Trabzonspor. Bu yılın en farklı skoru olan 6-0 gibi çok net bir skorla haftayı galibiyetle kapadı.
Sadi Tekelioğlu bu gençleri yavaş yavaş oynatmaya başlamış, bu gençler geleceğin Trabzonspor’unun iskeletini oluşturacağının sinyalini vermişlerdi. Hami Hoca hem kendisine hem Trabzonspor’a bu kadar eziyet etmemeliydi. Havasını kaybetmiş, inancını yitirmiş futbolcularla çok zaman kaybetti. Hâlbuki aynı Hami Hoca bir önceki döneminde isimsiz ve yeteneği sınırlı futbolcularla çok güzel neticeler almış; takım, takım gibi oynamaya başlamıştı.
Yıllardır futboldan anlayan her Trabzonlu gibi ben de hep şunu söyledim: Altyapıdan bir iki futbolcu her yıl takıma kazandırılmalıydı. Eğer bu yapılsa takımın ana iskeleti çoktan oluşturulmuştu. Kulüp yapılan yanlış transferler yüzünden borç batağına sürüklenmez, futbolcuların alacaklarından dolayı FIFA, UEFA, TFF kapılarında sürünülmezdi.
Yıllardır yönetimler altyapıya önem verme yerine kolaycılığa kaçıp milyarlarca liralar harcayarak takıma katkı sağlamayan birçok futbolcuyu transfer ettiler. Gelinen nokta da ne başarı var nede orta da bir takım. Bu yıl sahaya çıkan futbolcuların sırtında bordo- mavi forma olmasa bu oyunla çoktan ligin dibindeydiler. Çünkü ligin en kötü futbol oynayan takımı Trabzonspor’du.
Mücadele ,hırs, azim , takım ruhu bu sezon Trabzon çevresine azcık sezon başı uğrar gibi olduysa da hakemlerle uzaklaştırıldı. Koskoca bir sezon da akılda futbol olarak Rizespor maçı kalacak galiba. Oysa Sadi hocanın açtığı yoldan Hami Mandıralı bu gençlerle devam etseydi çok farklı bir tablo karşımızda olabilirdi.
Bir maç kazanıldı diye bu gençlere övgü düzmüyorum. Trabzon Lisesi ve Erdoğdu Anadolu Lisesi bu altyapı gençleriyle Dünya şampiyonluğunu kazandılar. U kategorisinin bütün yaşlarında hep zirvede olan Trabzonspor’un gençleri A takım seviyesinde de başarılı olabilecek düzeydedirler. Yeter ki onlara şans verilsin. Şans verilince sahada nasıl mücadele edilir herkese gösteriyorlar.
Trabzonspor bu gençleri kesinlikle A takımda tutmalı, direkt oynayacak bir iki yıldız futbolcu transferi takviyesi ile zirveye oynanır. Olmaz mı diyorsunuz İngiltere ligine bakın bu yıl şampiyon olan kadrodan kaç kişi dünya çapında yıldızdı. Ama çok kaliteli ve hırslı bir teknik direktör şart.
İsimleri yazmayı en sona sakladım. Yusuf Yazıcı, Semih Karadeniz, Savaş Çakır, Melih Kabasakal, Muhammet Beşir, Ramazan Övüç ve henüz oynamaya başlamayan Türk Messi Abdulkadir. Bu isimler geleceğin Trabzonspor’udur herkes tarafından böyle biline. Yönetim ve sayın başkan ne olur bu çocukları harcamayın ve harcanmalarına müsaade etmeyin. Yıllarca bekledik şampiyonluğu, olduk ama kupamızı vermediler. Gerekirse bir yıl daha sabırla bekleriz ,bir sene sonra bu gençlerle bu iş olur.
Türkiye Kupası yarı finalisti Rizespor , komşu şehir takımı sen de kusura bakma. Bu gençler bu fırsatı bekliyorlardı sen olmasan başkası da olsa patlayacaklardı. Kısmet size imiş sizin fiyakanızı bozdular.
Son söz Trabzonspor geçleri ile bir başka güzel.

Kemal HACISANİOĞLU( kemal.hacisanioglu@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.