Tıptaki son gelişme. Şimdi dövüyorsunuz ama yakında bulamayacaksınız

Tıptaki son gelişme. Şimdi dövüyorsunuz ama yakında bulamayacaksınız
Türk Cerrahi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Seher Demirer, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın ardından yapılan yerleştirmeleri değerlendirirken beyin cerrahisi ve kadın doğum uzmanlığının neredeyse hiç tercih edilmediğini dile getirdi. Söz konusu kadroların Suriyeli doktorlar tarafından doldurulduğu iddia edildi.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre, Türkiye’de beyin cerrahisi ve kadın doğum uzmanlığı doktorlar tarafından artık tercih edilmiyor.

Türk Cerrahi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Seher Demirer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada performans sistemi nedeniyle cerrahların son dönemde büyük gelir kaybı yaşadığını dile getirirken, doktorların “enayi miyim?” diyerek bu bölümleri tercih etmediğini dile getirdi.

YA ŞİDDET YA DA TAZMİNAT

Demirer, doktorların tazminat ya da şiddet olaylarıyla karşılaştığını da hatırlatarak “Öte yandan çok riskli alanlar. Ameliyat sırasında ya da sonrasında komplikasyonlar çıkabilir. İnsanlar bu durumda ya şiddete ya da yargıya başvuruyor, doktorlar ciddi tazminat yüküyle karşılaşıyor.” ifadelerini kullandı.

BOŞLUĞU SURİYELİLER DOLDURACAK

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke ise yakında Türk vatandaşı kadın doğum uzmanı kalmayacağına dikkat çekerken söz konusu kadroları Suriyelilerin dolduracağını dile getirdi.

Karateke, “Önümüzdeki dönemde doğru düzgün hizmet verecek Türk vatandaşı kadın doğum uzmanı kalmayacak, bu uzmanlık alanı göçmen hekimlerle dolacak. Bu nedenle kanuni düzenlemelerle kadın doğum gibi riskli ama ülke için önemli ve stratejik uzmanlık dallarının desteklenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.