TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Fenerbahçe’ye büyük müjde: “İstediğiniz bankayla anlaşın”

TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Fenerbahçe’ye büyük müjde: “İstediğiniz bankayla anlaşın”
TFF Başkanı Nihat Özdemir, harcama limitleri nedeniyle transfer yapması zora giren Fenerbahçe için “Bankalar Birliği ile anlaşsın diye bir şartımız yok, istedikleri bankayla anlaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Akşam’a konuşan Türkiye Futbol Federasyonu TFF Başkanı Başkanı Nihat Özdemir, Bankalar Birliği dışındaki anlaşmalara da onay vereceklerini açıkladı.

Fenerbahçe yaklaşık 18 milyon Euro’luk harcama limitine rağmen transfer bombalarını peş peşe patlatmaya devam etti. Eldeki mevcut kadronun Başkan Ali Koç’un ifadesiyle 64 milyon Euroluk maliyetine rağmen yapılan yeni transferlere nasıl lisans çıkartılacağı merak konusu.

8 kulüp temsilcisinin TFF’ye pazartesi günü yaptığı ziyarette sorunlar masaya yatırıldı ancak uzlaşma çıkmadı. Fenerbahçe’nin ‘Borç ana para harcama limitine konulmasın’ önerisine karşı çıkan Trabzonspor ile Galatasaray’la bir uzlaşma sağlama imkanı bulunup bulunmadığı” şeklindeki soruya Başkan Özdemir, “Böyle bir ihtimal mümkün görünmüyor. Çünkü Trabzonspor ve Galatasaray rekabet açısından bunu kabul etmiyor” diye yanıt verdi.

“DAYATMA SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Başkan Özdemir, “Bizim bu konuda Fenerbahçe’ye bir şartımız ve dayatmamız söz konusu bile olamaz. İstedikleri bankayla anlaşabilirler. Yurt içinden, yurt dışından, Amerika’dan… Hangi banka ile isterse onunla anlaşsınlar. Yeter ki anlaşsınlar. Biz kabul ederiz. O zaman Fenerbahçe’nin de Galatasaray kadar harcama limiti olur. Biz Fenerbahçe’nin daha avantajlı şartlarda anlaşma yapmasından memnuniyet duyarız” ifadesini kullandı.

“HANGİ BANKA AVANTAJLIYSA ONUNLA ANLAŞABİLİRLER”

Bankalar Birliği’nin kulüplere yüzde 14 faizle kredi verdiğini, piyasadaki faiz oranlarının çok daha makul olduğunu ve Fenerbahçe’nin bu şartlarda anlaşmak istemediğini öne sürenlere karşın Başkan Özdemir, “Kendileri için hangi bankayı avantajlı görüyorlarsa onunla anlaşmakta serbestler” mesajınını defalarca vurguladı. TFF ile yapılan toplantıdan sonra fikir ayrılıklarını görüşmek üzere bugün

Kulüpler Birliği bir kez daha kendi arasında zirve yapacak. Bu toplantıda Fenerbahçe’nin isteklerine karşılık Trabzonspor ve Galatasaray’ın ılımlı bir tavır sergilemesi beklenmiyor.

Kulüplerin yabancı konusu ve ligin 21 takımla oynanması konusunda olduğu gibi birlikte hareket etme olasılığı düşük.

O yüzden bugünkü toplantının hareketli şekilde geçmeye aday olduğu belirtiliyor.

FENERBAHÇE’NİN TALEPLERİ

Fenerbahçe, Bankalar Birliği anlaşması için şu isteklerin yerine getirilmesini istiyor.

1- Her kulüp başkanı kendi dönemindeki borcun sorumlusu olsun…

2- Ödemelerdeki faiz oranlarının kesinlikle aşağıya düşürülmesi gerekiyor.

3- Borç ödemesi, 3 yıl ana para ödemesiz 10 yıl olsun.

4- Alınan borç dolar olarak değil, TL olarak alınsın…

5- Kulüplere nakit para desteğinde bulunulsun.

6- Ana para borcu anlaşma yapan kulüplerde olduğu gibi hesaba dahil edilmesin.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.