Temel Aile Bilinci Eğitimi seminerleri devam ediyor

Temel Aile Bilinci Eğitimi seminerleri devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi çerçevesinde ülke genelinde seminerler düzenleniyor.

Bu kapsamda Elazığ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, “Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri” düzenledi.

Seminerde; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlendi.

İl Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu’nda iki gün boyunca devam eden seminere İl Müftülüğü bünyesinde görevli imam hatipler katıldı.

İlk aşamada imam hatip ve müezzin kayyımlara verilen seminerlerde sunulan bilgiler, ikinci aşamada din görevlileri eliyle cami cemaatine aktarılacak.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından koordine edilen seminerlerin bütün ilçelerde düzenlenmesi planlanıyor.

Seminerlerde şu konu başlıkları ele alınıyor:

1- Ailem ve Ben

2- Ailemde Bir Çocuk Var

3- Ailemde Bir Genç Var

4- Ailemde Bir Yaşlı Var

5- Ailemde Bir Engelli Var

6- Akrabalarım Var

7- Ailemin İletişim Dili

8- Ailede İffet ve Mahremiyet

9- Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum

10- Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum

11- Ailemde Merhamet İstiyorum

12- Ailem Dağılmasın

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.