Tek Kale Maçtan Gol Sesi Çıkmadı

Tek Kale Maçtan Gol Sesi Çıkmadı

Fenerbahçe zirve yarışında bu hafta kendi seyircisi önünde Trabzonspor’la karşılaştı. Fenerbahçe maça tempolu ve hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren sürekli önde basan, topu ayağında tutmaya çalışan bir takım vardı sahada. Seyircisinin müthiş desteğini arkasına alan Fenerbahçe coşkulu bir futbol oynamaya çalıştı. Ersun Yanal’la iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor ilk dakikadan sonra tutuk oynama başladı. Sürekli defansa çekilmeye çalışan bir Trabzonspor vardı. Maçın genelinde çok kötü oynadılar. Bir iki pozisyon dışında hiçbir üretkenlik yapamadılar. Trabzonsporlu oyuncularda bir özgüven eksikliği olduğu belliydi. Belki de hafta içinde saha dışında yaşanan olaylar onları etkilemiş olabilir. Atakları cılız, pas trafiği çok kötüydü. Oyuncular arasında uyumsuzluk sorunu vardı.

Fenerbahçe ise geçen haftalarda olduğu gibi maça çok istekli ve arzulu başladı. Oyuncular seyircinin desteğini de arkasına alarak güzel bir futbol zevki yaşattılar. Fenerbahçe bu maçta sayısız gol pozisyonuna girdi. Ama Fenerbahçeli oyuncular son vuruşları bir türlü gole çeviremedi. Girdiği bu pozisyonlarını cömertçe harcadı. Emenike hızlıydı, tempoluydu ama son vuruşları iyi değildi. İkili mücadelelerde topu iyi kullanamadı. Bu maçta onun yerine Webo ile başlasaydı Fenerbahçe bu maçtan çok farklı bir sonuçla ayrılabilirdi.

Diego ilk yarıda çok iyi bir oyun sergiledi. Oyunu iyi organize etti. İkinci yarıda bu oyununu sergileyemedi. Sanırım biraz yorgunluk vardı. Bu maçta Fenerbahçe Emre’yi arar oldu. Çünkü Emre ikili mücadelelerde ve pas trafiğinde çok iyi oynayan bir oyuncu. Onun için gözler bu maçta Emre’yi arıyordu.Çünkü Emre çok verimli oynayan bir oyuncu.

Kendi kanadını çok iyi kullanan Gökhan ve Caner bu maçta yine çok iyi oynadılar. Özellikle Gökhan çok istikrarlı bir oyuncu ve her maçta performansını iyi koruyor.
Maçta Kuyt çok iyi oynamadı. Oyununu sahaya bir türlü yansıtamadı. Yansıtabilseydi maç çok farklı bitebilirdi. Ama Fenerbahçeli oyuncular maçın genelinde çok iyi oynadılar.

Bu maçta Trabzonsporlu oyuncular çok agresif oynadılar. Sert bir oyun oynamaya çalıştılar. Oyunun sürekli durmasına sebep oldular. Hakem bu sertliğe gereken kartları vermeyince oyun daha da sertleşti. Hakem doğru kararları vermede zorlandı.

Sonuç olarak Fenerbahçe maçta çok iyi bir futbol sergilemesine rağmen istediği üç puanı alamadı. Maçın genelinde Fenerbahçe iyi oynadı ama sonuca giden golü bir türlü bulamadı. Üç puan aradığı maçta iki puan kaybetti. Trabzonspor ise bir puanı zor kurtardı. Ama Fenerbahçe bu oyunu ile diğer maçlarda üç puan alabileceğini gösterdi.

 

Fatih ŞAHİN( fatih.sahin@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.