Suriyelilerin geri dönüş anlarının görüntüleri paylaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriyelilerin geri dönüş anlarının görüntüleri paylaşıldı. Bakanlık “295 kişiden oluşan 70 aile daha Cerablus’tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktı” ifadeleri kullanıldı.

Suriyelilerin geri dönüş anlarının görüntüleri paylaşıldı

Terör örgütü YPG/PKK zulmünden kaçan Suriyeliler, teröristlerden temizlenen barış pınarı harekatı bölgesine döndüler. Gözyaşları dökerek, toprağın üzerinde secde edip şükrettiler.

Terör örgütü YPG/PKK işgalinin sonlandırıldığı Barış Pınarı Harekatı bölgesinde Suriyeliler, terör örgütünün zulmü nedeniyle yıllar önce topraklarını terk etmişti.

YPG/PKK’dan kaçan halk, Türkiye’nin gerçekleştirdiği ve terörü kazıdığı Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Cerablus’a sığındı. Ancak işgal nedeniyle terk ettikleri bölgelerine olan özlemleri dinmedi.

Her gün evlerine geri dönecek olmanın hayaliyle yaşayan Suriyeliler, bu hayallerine Barış Pınarı Harekatı sayesinde ulaştı.

Suriyeliler, harekatla terör örgütünden temizlenen Tel Abyad bölgelerine dönmeye başladı.

Topraklarına dönmenin sevincini yaşayan halk, Türkiye’ye teşekkür ve dua etti.

Bu görüntüleri de Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaştı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.