Suriyelilerin dramını ‘Mor Ufuklar’ anlatacak

Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilerin dramı “Mor Ufuklar” filmiyle, beyaz perdeye yansıyacak.

Suriyelilerin dramını ‘Mor Ufuklar’ anlatacak

Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilerin dramı “Mor Ufuklar” filmiyle, beyaz perdeye yansıyacak.

Yapımcılığını Osman Subaşı’nın, yönetmenliğini ve senaristliğini Olgun Özdemir’in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Zeynep Sevil Yılmaz, Numan Çakır, Ece Özdikici, Dilek Serbest, Adem Yılmaz ve Baki Çiftçi bulunuyor.

Çekimleri Aydın Bozdoğan, Muğla Gökova ve İstanbul’un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen ve “Bir Akdeniz Hüznü” sloganıyla hayat bulan film, eylül ayından itibaren ulusal ve uluslararası festivallere konuk olduktan sonra izleyiciyle buluşacak.

Yapımcı Osman Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de kulakları sağır eden bir çığlık bulunduğunu ancak söz konusu Ortadoğu halkı olunca bunun, yankısı dünyanın hiçbir yerinden duyulmayan sessiz bir çığlığa dönüştüğünü ifade etti.

Her gün binlercesi göz önünde yaşanan ancak neredeyse tamamen duyarsızlaşılan bir dramı sinemaya aktararak, dünyanın dikkatini Suriye’ye ve mültecilere gönlünü açan Türkiye’ye çekmek istediklerini söyleyen Subaşı, filmde ailesini Akdeniz’de kaybetmiş Meryem’in hikayesinin yanı sıra hayattan sıkılmış, hiçbir şeyle tatmin olmayan Bahar’ın Aylan bebeğin cesediyle kıyıda karşılaşmasının ardından hayatında yaşadığı kırılmanın anlatıldığını kaydetti.

“Suriye’nin sessiz bir çığlığı var ve bu çığlığı Türkiye’den başkası duymuyor”
“Aylan bebek aslında Suriye ile ilgili dünyanın dikkat kesildiği tek bir kare” diyen Subaşı, Suriye’de yaşanan drama karşı batının tutumunun, bu ülkelerin kendi canları yanmadığı sürece dünyadaki acılara duyarsız kaldığını gösterdiğine vurgu yaptı.

Subaşı, “Suriye’nin sessiz bir çığlığı var ve bu çığlık ne yazık ki komşu ülke Türkiye dışında başka yerden duyulmuyor.” diye konuştu.

Türk halkının kendisine sağlanan hakların tamamının mültecilere verilmesi konusundaki vicdani duruşunun Suriyelilerin hayatını kolaylaştırdığını ifade eden Subaşı, şöyle devam etti:

“Siyaseten Cumhurbaşkanımızın dünyada dikkat çekmeye çalıştığı mülteci meselesine biz sanatsal anlamda, sinemanın diliyle, kendi halinde naif bir hikaye içerisinde, pek çoğu gerçek, az bir kısmı kurgu olan bir filmle dikkat çekmeye çalıştık. Suriyeli Aylan bebeğin ailesi ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı da galaya çağıracağız.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.