34,9739$% 0.16
36,7420€% 0.28
44,1241£% -0.32
2.974,72%-1,04
2.647,78%-1,18
10.125,46%0,66
Eylül ayıyla birlikte hissedilen soğuk hava dalgası hastalıkların da başlangıcı oldu. Yaz çıkışında yaşanan soğuk havada grip, nezle gibi rahatsızlıklara yakalananlar aktarların yolunu tutuyor. En çok tercih edilen ürünler ise ıhlamur ve kuşburnu.
Furkan Şifalı Bitkiler Satış Yeri sahibi Yunus Gezgin, soğuk havaların başlamasıyla birlikte bitki çaylarının satışında artış yaşadıklarını dile getirdi. Yunus Gezgin, yaz aylarından çıkış ve sonbahar aylarının başlaması döneminde insanların daha gribal enfeksiyona yakalandıklarını belirterek, gelen insanların genelde bitkisel çaylardan satın aldıklarını ifade etti. Gezgin, daha çok ıhlamur ve kuşburnu gibi grip ve nezleye iyi gelen bitkiler aldığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi; “İnsanlarımız biraz daha yazlık kıyafetleri çıkartmamak istemesi yüzünden özellikle gece soğuk havadan etkileniyor. Bayramda da yine aynı şekilde yaz kıyafetlerini giyenler, üşütmeye bağlı olarak rahatsızlandığına şahit olduk. Hastanenin yolunu tutan insanlar, bize de uğramadan gitmiyor. Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çaylarını da bizden alıyorlar. Genelde ıhlamur, kuşburnu, tarçın, zencefil, papatya, havlıcan, meyan kökü, ebegümeci, nane, nane limon hazır çayları gibi bitkiler alıyor. Daha çok tercih edilen ıhlamurun özellikle çiçeği, balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor. Yabani gül olarak da bilinen kuşburnu, yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Vücut direncini artırdığı içinde tercih edilenlerin en başından geliyor. Zencefil de grip ve soğuk algınlığında mikrop öldürücü ve vücut ısısını artırıcı özellikleriyle çabuk iyileşmeyi sağlıyor. Meyan kökü de balgam söktürücü etkisi için kullanılıyor. Solunum yollarındaki salgıyı seyrelterek grip ve soğuk algınlığı sırasında boğazın tahriş olmasını engelliyor. Papatya da vücutta iltihabı engelliyor ve solunum yolu rahatsızlıklarında tahriş giderici olarak kullanılıyor.”
Soğuk algınlığına karşı vücut direncinin artırılmasının önemli olduğunu anlatan Yunus Gezgin, bunun içinde özel bir karışım önerdi. Bu karışım ise tarçın, zencefil, havlucan, ada çayını birer tutam koyduktan sonra iyice kaynatılmasını ve sabah akşam bir su bardağı içilmesini önerdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.