36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
47,6169£% 0.05
3.515,47%-0,04
2.984,18%-0,12
10.840,59%1,05
Son günlerde yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve don olayları Kayseri’de doğalgaz tüketimini rekor seviyeye çıkardı. Kayserigaz, yaptığı açıklamada, Perşembe günü doğalgaz tüketiminin 3 milyon 495 bin 68 metreküpe ulaştığını bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin 203 milyon metreküpe ulaşarak, tarihi rekor seviyeye ulaştığını belirtmişti. Buna bağlı olarak, Kayseri’de de doğalgaz tüketimi artış gösterdi. Kayserigaz yetkililerince yapılan açıklamada, ilin kuruluşundan bu yana konut doğalgaz tüketiminde Perşembe günü 3 milyon 495 bin 68 metreküplük tüketim oranı ile rekor seviyeye ulaşıldı. Geçmiş kayıtlar gözönüne alındığında, bu mevsimlerde Kayseri’nin günlük ortalamasının 2 milyon metreküp olduğunu söyleyen yetkililer, son gelen rakamın Kayseri için yüksek bir değer olduğunu bildirdi.
Diğer yandan, Kayserigaz’ın yıllık şehre sağladığı gaz arzının ortalama 550 milyon metreküp olduğu göz önüne alınırsa, Kayseri’nin son bir haftada gerçekleşen 20 milyon 433 bin metreküplük doğalgaz tüketiminin, Kayseri için ortalamaların üstünde bir değer olduğu bildirildi.
Diğer yandan, rakamlardaki büyüklüğe rağmen herhangi bir aksaklığın yaşanmaması, mevcut güvenli ve düzenli gaz arzının kesintisiz devam etmesi, Kayserigaz’ın kaliteli hizmet anlayışına ve abonelerine verdiği önem olarak nitelendiren yetkililer, Kayseri’nin gaz arzı konusunda yeni projelerle birlikte daha da geliştirileceğini bildirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.