Şeytani Güçlerin İttifakı Sömürgecilik

Vuslat Dergisi, Şubat sayısında sömürgecilik dosyasıyla çıktı. Dergi, sömürgeciliğin nedenleri ve sömürgecilikten kurtulmanın çarelerini Kur’an ve Sünnet ışığında masaya yatırıyor.

Şeytani Güçlerin İttifakı Sömürgecilik

Vuslat Dergisi, Şubat sayısında sömürgecilik dosyasıyla çıktı. Dergi, sömürgeciliğin nedenleri ve sömürgecilikten kurtulmanın çarelerini Kur’an ve Sünnet ışığında masaya yatırıyor.

Sömürgecilik
Günümüzde İslâm toplumları, batılılar tarafından sosyal, kültürel, ekonomik ve zihinsel olarak sömürgeleştirilmiştir. Eğer Müslümanlar, dünyanın her yerinde sömürülmeye müsaid olmasaydılar, sömürgeciler tarafından sömürülmeyeceklerdi. Batılı sömürgeciler, topraklarımıza ayak basıp vatanımıza geldiklerinde, sömürülmeye müsaid bir toplum görmeseydiler, ne yapacaklardı? Geldikleri gibi, geri gideceklerdi!

Bu konuda çok ciddi araştırmalar yapan, Malik Bin Nebi’nin çarpıcı bir tesbiti var:
“Sömürülmekten daha kötü olan şey, sömürülmeye müsaid olmaktır!”

Batının Kavramları ile Özgürlük Mücadelesi Verilemez
Günümüzde halen, hayatın her yerinde sömürülmeye maruz bırakılanlar, sömürülmeye müsaid olduğu için, hiç bir şey sorgulanmıyor. Türkiye ve dünyada gelişen hadiseleri yorumlarken, batının kavramları kullanılıyor. Bunun içindir ki, batının kavramları ile özgürlük mücadelesi verilemeyeceğini idrak edilemiyor.

Tevhidi Eğitim Sistemine Dönüş Şart
Her şeye yeniden başlamak gerekiyor. Sil baştan. Her şeyden önce İslâm dünyasının mutlaka Tevhidî eğitim sistemine dönmesi gerekiyor. Uzmanlar tarafından gerek Rasulullah (s.a.s.) döneminin eğitim sistemi, gerekse sonraki dönemlerin eğitim sistemi iyi bir şekilde incelenmeli ve oralardan çıkış yolu bulunmalıdır. Eğer Müslümanlar, sömürgecilerden kurtulmak istiyorlarsa, mutlaka batıdan alınan eğitim, programı tarihin çöp sepetine atılması gerekiyor.

Kur’an ve Sünnet Bilinci
İslâm ümmetinin fertlerini Kur’ân ve Sünnet bilinci ile sömürülmeye müsaid olmaktan kurtarıp, sömürgeciliğe karşı ciddi bilinçli birer fert haline getirmek gerekiyor. İslâm dünyasında, yaşanan katliâmların hepsinin ana kaynağı batı sömürgeciliğidir. Batılı toplumlar, hiçbir zaman için, İslâmî bir toplumun varlığını kabul etmezler.

Biz de, sömürgeciliğe karşı bilinç inşâ etme adına, Vuslat Dergisi olarak, Şubat sayımızı “Sömürgecilik” konusuna ayırmayı uygun gördük. Yazarlarımız sömürgecilik konusunda, tecrübelerini sizlerle paylaştılar. Bu vesileyle, sömürgeciliğe karşı bütün alanlarda, teyakkuz halinde olmalıyız.

Dergide Yazısı Olan Yazarlar
Prof. Dr. Azmi Özcan, Doç. Dr. Recep Ardoğan, Doç. Dr. Muhammed Tarik, Ramazan Kayan, Ahmet Varol, Ahmed Kalkan, Hüseyin Kerim Ece, Ferhat Özbadem, Fırat Toprak, Süleyman Gülek, Abdullah Dai, Seyfulislam Çapanoğlu,
Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0(216) 612 78 22

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.