Sedat Peker’in bir yıl önce ‘Alevilere saldırı olacak’ diye açıklama yaptığı ortaya çıktı. Bir günde üç cemevine saldırı düzenlendi

Sedat Peker’in bir yıl önce ‘Alevilere saldırı olacak’ diye açıklama yaptığı ortaya çıktı. Bir günde üç cemevine saldırı düzenlendi

Dün öğle saatlerinde Muharrem ayının ilk gününde Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’ne saldırı düzenlendi.

Henüz belirlenemeyen nedenle teker teker cemevlerine giren A.O.K. isimli kişi girdiği cemevlerinde vatandaşlara saldırmaya başladı. Şah-ı Merdan Cemevi’ne giren A.O.K. cem ibadeti yapan vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

PEKER’İN İDDİASI YENİDEN GÜNDEM OLDU

Cemevlerine yapılan saldırılar sonrası, Organize suç örgütü lideri olduğu iddiası ile hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in bir yıl önce dile getirdiği ‘Cemevlerine saldırı olacak.’ iddiası yeniden gündem oldu.

Peker Mayıs 2021’de yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.