Sabun Yapımı Faydaları Nelerdir?

Sabun Yapımı Faydaları Nelerdir?

Marketlerde satılan birçok temizlik malzemeleri kimyasal içermesinden dolayı cildinizi hem kurutuyor. Hem de zarar veriyor. Evde yapacağınız sabunlar ile hem cildinizi beslesin hem de doğal görünüme sahip olun. Sabun yapımı çok kolaydır. Derinin yüzeyindeki ölü hücreleri arındırarak yenilerin oluşmasını sağlıyor. Sabun yapımı sırasında kullanılan malzemeler sayesinde vücudunuzun ph dengesini sağlamış oluyorsunuz.  Mantar gibi deri hastalıklarının önüne geçer. El yapımım sabunları sadece elinize ya da yüzünüze kullanılmaz saçlarınızı da kullanıldığı zaman saç köklerini besler. Böylelikle saçlarınız daha gür büyümesini sağlar. Derinin protein yapısını korur. Özellikle yağlı bir deriye sahip iseniz ev yapımı sabun sayesinde vücut yağlarınızı dengeleyerek sivilce oluşmasını engeller.


Sabun Yapımı Nasıl Olur?


Evde sabun yapımı için kostik asit gerekli bir malzemedir. Ham maddesini oluşturur. Kostik malzemesi çok zararlı olduğundan dolayı güvenlik önlemlerini alarak yapmanız gerekir.  Kısık ateşte kostik malzemesini ocakta bir 15 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 10 damla Hindistan cevizi özü, 1 su bardağı hazır suyu karışımın içine koyunuz. Tekrar bir 10 dakika kadar kaynadıktan sonra kalıplara koyun. 24 saat bekledikten sonra kullanıma hazır hale gelecektir. https://www.hobi24.com/sabun-yapimi linke tıklayarak  ürünü güvenle alabilirsiniz.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.