Proje imam hatip ortaokulları meyvelerini vermeye devam ediyor

Proje imam hatip ortaokulları meyvelerini vermeye devam ediyor
Kayseri İl Müftülüğünce Kur’an kursları ve hafızlık proje imam hatip ortaokullarında hafızlığını tamamlayan 62 öğrenci için “Hafızlık Belgelerini Takdim Töreni” düzenlendi.

Proje imam hatip ortaokulları meyvelerini vermeye devam ediyor

Kayseri İl Müftülüğünce Hafızlık Proje Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulve Mustafa Germirli Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 28 öğrenci ile Hafızlık Proje Medine İmam Hatip Ortaokulu ve Hisarcık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 34 öğrenciye yönelik “Hafızlık Belgelerini Takdim Töreni” düzenlendi.

Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, hafızlığını tamamlayan Ahmet Bilal Aktaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Bugün evlatlarımızın mutlu bir anını paylaşmak için buradayız. İl Müftülüğü olarak Kayseri’de hafızlıklarını bitirip, hafızlık belgelerini almaya hak kazanan ve belgelerini alan bütün hafızlarımızın katılımıyla gerçekleşecek bir hafızlık icazet programı yapacağız. Ülkemizde 5 yıl önce başlayan ‘Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu’ ve hafızlık eğitimi kapsamında, örgün eğitim ile birlikte 5 okulumuzda devam ediyor.” dedi.

İl Müftüsü Güven, gençlere hitabını şu sözlerle sürdürdü:

“Gençler! Sizler bizim geleceğimizsiniz, çok çalışmalısınız. Şu anda belki ne kadar büyük bir iş başardığınızın farkında olmayabilirsiniz. Ama hayatınızın gelecek bölümlerinde ülkeye, millete, memlekete ve İslam’a hizmet ederken, hafız olmanın ne kadar artı değer olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in nasıl insanlara yol gösterdiğini daha iyi anlayacaksınız.”

Sonrasında hafızlığını tamamlayan 62 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Törene İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı,  Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, iş insanları, öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.