Prof. Dr. Tevfik Özlü kışın korona virüsün çok kolay yayılacağı ortamı açıkladı

Prof. Dr. Tevfik Özlü kışın korona virüsün çok kolay yayılacağı ortamı açıkladı
Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış ayında havaların soğumasıyla birlikte daha çok kapalı ortamlarda vakit geçirilmesine dikkat çekerek, “Isı kaybı olmasın diye, kapı ve pencerelerimiz çoğu zaman kapalı olacak. Böyle ortamlarda bir araya gelirsek, korona, grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüslerin bulaşması için çok uygun koşullar oluşmuş olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, korona virüs salgınına ilişkin sürekli olarak uyarı üstüne uyarı yapmaya devam ediyor. Kış aylarında kapalı ortamlarda sıkça vakit geçirileceğine dikkat çekti.

“Isı kaybı olmasın diye, kapı ve pencerelerimiz çoğu zaman kapalı olacak ve içerisi muhtemelen iyi havalandırılmayacak” ifadelerini kullanan Tevfik Özlü, “Böyle ortamlarda, hane halkı dışında başka kişilerle bir araya gelirsek; korona virüs grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüslerin bulaşması için çok uygun koşullar oluşmuş olacak” diye konuştu.

Özlü, odaların sürekli havalandırılmasının da altını çizdi. Özlü, öte yandan odada 4 metrekareye birden çok kişinin bulunmaması, herkesin usulüne uygun maske takıyor olması, 2 metre mesafeye uyulması, yeme içmenin olmaması, toplamda 10’dan fazla kişinin aynı anda bir arada bulunmaması ve ortamın sürekli havalandırılması konusunda tavsiyede bulundu.

tevv-001.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.