Prof. Dr. Erbaş: Zalimler sebep oldukları kaos ve anarşinin içinde helak olacaklardır

Prof. Dr. Erbaş: Zalimler sebep oldukları kaos ve anarşinin içinde helak olacaklardır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci mühendislerden oluşan bir ekibin, silahlı işgalciler nezaretinde Harem-i Şerif’e baskın düzenleyerek ölçüm yapmasına tepki göstermek üzere düzenlenen online toplantıda konuştu.

– İşgalciler, mühendis kimliğiyle Mescid-i Aksa’nın harim-i ismetini ihlal etmiştir

Filistinli Alimler Birliği tarafından düzenlenen online toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Barbarca tavırlarından vazgeçmeyen işgalciler, mühendis kimliğiyle ve askerler eşliğinde yine Mescid-i Aksa’nın harim-i ismetini ihlal etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Erbaş işgalcilerin kendilerince Mescid-i Aksa’yı mekânsal olarak bölme çalışması yaptığına dikkati çekerek, “Tarihi eserleri yok ederek Mescidin hafızasını yok etmek, geçmişle bağını koparmak istiyorlar. Bu girişimler, esasında Mescid-i Aksa’yı yıkma çalışmasıdır. Zaten kazı çalışmalarıyla söz konusu hain plan gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

– Saldırıları ve hain planları şiddetle tel’in ediyorum

Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizleri şiddetle kınayan Erbaş, “Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları ve hain planları bir kez daha şiddetle tel’in ediyorum. Görüyoruz ki, zalimler insanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayarak kötülüklerine devam etmektedir. Kadim coğrafyanın birlikte yaşama kültürüne, insanlığın huzuruna, barış ve güvenliğine de kastetmektedir.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, şunları söyledi:

– Bütün din ve inanç mensuplarını tepki göstermeye davet ediyorum

Bunun için, Peygamberler diyarına, insanlığın ortak mirasına, Mescid-i Aksa’ya yapılan tecavüz karşısında; bütün din ve inanç mensuplarını gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyorum. Vicdan sahiplerini, insan hak ve onuruna saygı duyanları seslerini yükseltmeye davet ediyorum. Aksi halde zulme sessiz kalanlar da tarih karşısında ve insanlığın vicdanında ilelebet mahkûm olacaktır.

– Masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi galip gelecektir

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi galip gelecektir. İşgalciler asla hedeflerine ulaşamayacak ve kesinlikle mağlup olacaktır. Zalimler sebep oldukları kaos ve anarşinin içinde helak olacaklardır.

– Yegâne çözüm; ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır

Diğer yandan Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı işgal edenlerin insaf, vicdan, hukuk, insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadığı artık kesinleşmiştir.

Bu noktada yegâne çözüm; ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Dolayısıyla yeryüzündeki bütün Müslümanlar olarak ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirelim. Zorlukları hep beraber aşmanın çarelerini arayalım. Beraberliğimizi zedeleyen ve gücümüzü zayıflatan fitnelere fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlere engel olalım.

– Ülkemiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli kardeşlerimizin yanındadır

Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki; Ülkemiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edecektir.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.