Polis, cinayeti tek başına işlememiş: Ülkeyi karıştıran olayda şok görüntüler

Polis, cinayeti tek başına işlememiş: Ülkeyi karıştıran olayda şok görüntüler
ABD’de bir siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından sokaklar karıştı. Olaya ilişkin ortaya çıkan yeni görüntülerde ise siyasi gencin ölümüne 3 polisin de neden olduğu görülüyor.

ABD Minneapolis’te polis şiddetine maruz kalan 46 yaşındaki Afro-Amerikan George Floyd’un ölmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Gözaltına alındığı sırada elleri bağlı olmasına rağmen, bir polisin boynunda dizleri ile bastığı görülen Floyd’un ölümünün ardından Afro-Amerikan vatandaşlar sokaklara göküldü.

Öte yandan skandal olaya ilişkin ortaya çıkan son görüntülerde ise failin sadece bir polis olmadığı görüldü. Olayda iki polisin daha siyahi vatandaşın üzerine çıktığı görülüyor.

Konuya ilişkin Twitter’da paylaşımda bulunan gazeteci Hüseyin Günay “Bu iki fotoğraf her şeyi anlatıyor; George Floyd’u sadece 1 polis diziyle boğarak öldürmedi, diğer iki poliste hareket etmemesi için sırtına ve ayaklarına basıyordu… Polisler görevden alındı ama hala tutuklanmadı.” ifadelerini kullandı.

wdc.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.