Peki o zaman kim izin verdi alkollü şampanyaya? Herkes birbirine soruyor! Şampanyalar patladı, AKP karıştı

Peki o zaman kim izin verdi alkollü şampanyaya? Herkes birbirine soruyor! Şampanyalar patladı, AKP karıştı

Geçen sene kutlamalar sırasında ilk üç sırayı alan pilotlara gazoz verilen Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde, bu yıl İtalyan köpüklü şarabı Prosecco açıldı.

PROSECCO İLE KUTLADILAR

Gelişmeyi dün kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımla duyuran gazeteci Fatih Altaylı, “Podyumdaki pilotlar bu kez gazoz ile değil Prosecco ile kutladılar. Ferrari kürsüde yoktu ama Prosecco’nun markası Ferrari idi” dedi.

ÖZKÖK: “SOYLU ÖZEL İZİN VERDİ”

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de bu kararın perde arkasıyla ilgili olarak Intercity Başkanı Vural Ak ile konuştu. Özkök, Ak’ın açıklamalarını şöyle aktardı:

“Vural Ak, önce geçen yıllardaki şampanya patlatmama olayını anlattı. ‘Bu aslında içki yasağı falan değildi. Türkiye’de bir kanun var. Sportif alanlarda içkiyi övücü ilan yasak. Yani bu kanun uygulanmış.’

Peki bu defa nasıl çözüldü? Beni şaşırtan bir cevap verdi: Bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu özel izin vermiş. Valilik resmi bir yazıyla F1 yönetimine törende geleneksel şampanya seremonisi yapılabileceğini bildirmiş. Demek ki bir yıl önce bu soruyu sormakta haklıymışım. Şampanya patlatmayın emri devletin tepesinden gelmemiş.”

SOYLU: “BEN DE İLK KEZ DUYDUM”

Bu ifadelerin birçok mecrada haber olmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Soylu, “Bugün Sayın Ertuğrul Özkök’ün köşesinde, ‘Formula 1 Yarışı ile ilgili kutlama detaylarının, İçişleri Bakanı’nın özel izni ile gerçekleştiği’ ifade edilmektedir. Ben de ilk kez duydum” dedi.

AKP VE SARAY SESSİZ

Soylu’nun açıklamasının ardından AKP Genel Merkezi ve Saray’dan şampanya ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

GEÇEN YIL NELER YAŞANMIŞTI

2020 Türkiye Grand Prix’sinde podyuma çıkan pilotlara patlatmaları için şampanya yerine gazoz verilmişti. Gazozun şampanya şişesine doldurulduğunu belirten Mercedes Formula 1 takımının CEO’su Toto Wolff, esprili bir dille “Geri dönüş uçağında gazoz dışında bir şeyle kutlama yapacağız” demişti.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.