Oxford Üniversitesi açıkladı! İkinci dalga ihtimali en yüksek 10 ülke

Oxford Üniversitesi açıkladı! İkinci dalga ihtimali en yüksek 10 ülke
Oxford Üniversitesi, yeni tip korona virüste ikinci dalga ihtimali en yüksek olan 10 ülkeyi açıkladı.

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs (KOVID-19) Dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkilemiş durumda.

Neredeyse gezegenimizdeki her ülkede ölüme neden olan salgına karşı alınan önlemler ise pek çok bölgede gevşetilmiş durumda.

Pek çok ülkenin geçtiğimiz aylarda salgına karşı aldığı önlemlerin bir kısmını gevşetmesi korona virüsün bir ikinci dalgaya neden olup olmayacağını tartışmaya açtı.

TV100’ün haberine göre, İngiltere’nin önde gelen eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi, korona virüste (KOVID-19) ikinci dalga ihtimali en yüksek 10 ülkeyi açıkladı.

Bu açıklamaya göre korona virüs salgınında ikinci dalganın yaşanma ihtimalinin en yüksek olduğu 10 ülke sırasıyla; Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan oldu.

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Oxford Üniversitesi, bu sonuçlara 45 ülke ve 25 bin vaka üzerinde yaptığı araştırma ile ulaştı.

Türkiye, Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, BAE, Belarus, İtalya, İspanya, Singapur ve Hollanda ise tedbirlerin gevşetilmesine rağmen vaka sayılarında büyük artışların görülmediği ülkeler olarak gösterildi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.