Değerli dostlar!
“Öğrenmeyi bıraktığında ölürsün” sözü bize birçok şey ifade eder. Hayatta öğrenmenin yaşı yoktur deyip öğrenenler, çoğu zaman kazançlı çıkarlar. Sürekli öğrenenler ve eğitim seviyesini devamlı geliştirenler daha huzurlu, sağlıklı bir hayat sürmektedirler.
Öğrenmenin yaşı olmadığı gibi duruma ve zamana göre bilgi ve görgü artırılabilir. Bilgili insanlar, çeşitli sosyal çevreye sahip olurlar. Sürekli öğrenenler, öğrendiklerini çocuklarına ve akranlarına aktarabilir, aile huzuru, komşularla, iş çevresiyle geçimi güzel olur.
İnsan öğrendikçe, özgüveni artar. Sürekli öğrenme, hayatta başarılı olmada ve zorluklarla başa çıkmada önemli bir etkendir. Öğrenme sadece kitaplarla olmaz. Hayatın her safhasında ve iş yaptığımız insanlardan öğrendiklerimiz birer derstir. Son yarım yüzyılda dünyada her şey hızla değişmektedir, dünyada meydana gelen yeni gelişmelere ayak uydurmak önemlidir.
Eğitim bir toplumun en büyük temel dinamiğidir. Bilgi sayesinde çevremizdeki dünyayı daha tutarlı ve eksiksiz görmemize katkı sağlar.
Öğrenmek, bir insanın hayatında sahip olabileceği en önemli işlerdendir. Bilgi ve becerisi olmayanlar, insanlar arasında gezen ruhsuz varlıklara benzer. Beşikten mezara kadar bilgi, görgü ve tecrübelerimizi artırabiliriz. Bu karakterde insanların ailesine ciddi faydası olduğu gibi içinde bulunmuş olduğu topluma da katkısı büyük olur.
Hele öğrenmeyi ve araştırmayı hem dünya hayatımızın imarı hem de ahiret hayatını kazanma adına birlikte düşünürsek çok yönlü insan oluruz. Esasında evrensel değerleri yaşadığımızda dinimizin en az %80 emrini yerine getirmiş oluruz. Diğer kısımlar ise ibadet ve yasaklarla ilgili bir durumdur. Kendisini Allah’ın emirlerine adamış bir insanın ibadetlerinde gevşeklik, haram-helale uymama gibi bir durumu söz konusu olmamalı. Zaten inandığımız kitabında ilk emri “Oku” değil mi?