NEREDEN NEREYE…

NEREDEN NEREYE…

NEREDEN NEREYE…

10 yıldır sürekli iktidarın yanlıṣ iṣlerini eleṣtiriyorum. Sebebini söyleyeyim:

Çünkü ben 28 ṣubat ve daha öncesini yaṣamıṣ, her gün birden fazla gazete okuyan, ülkemizin güncel gündemini takip eden biri olarak; hukuksuzlukları gördükçe, devleti talan edenleri gördüğüm için her dönem Türkiye’yi bu durumdan kurtaracak partilere oy vermeye gayret ettim. Bunların üzerine baṣörtüsü zulmünü yapanlar da eklenince hepimiz birlikte o dönemde lâik kesimin içinde azınlık bir ṣahin grubunun iyice azdığını gördük.. Bu grubun, -iltica adı altında- önce Refah Partisi’ni ardından Fazilet Partisi’ni kapatmaları ve imamhatiplerin önünde baṣörtü avına çıkmaları gibi ülkemize yakıṣmayan bu çok üzücü tablonun ardından 2001 kriziyle birlikte Akp’nin kuruluş aṣaması beni çok heyecanlandırmıṣ ve ümitlendirmiṣti. Bundan dolayı, ‘Eğer AKP iktidar olursa ülke için bir umut olabilir’ diye düṣünmüṣtüm.

2012 tarihine kadar cân-ı gönülden destekledim. Her platformda, propagandada maddi manevi olarak hiç çekinmeden destek verdim.. 2013 yılında dershaneleri kapatma kararı beni hayal kırıklığına uğrattı.. Hatırlıyorum, o zamanın Başbakanı Erdoğan, elinde bir inek resmi ile halkın karşısına geçip, dershanelerin halkı sömürdüğünü anlatmıştı. Halbuki bugün baktığımızda, dershaneler kapatılmamış, aksine, hem fiyatları artmış hem de eğitim kalitesi düşmüştür. Bana göre, bu kötü bir niyetin göstergesiydi. Ondan sonra AKP’nin kurucuları da bir bir ayrıldılar.. Daha önce AKP’ye küfreden ulusalcıların özel ekipleri ve Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek gibi üç partilerin AKP ile ortaklıklarını ilan etmeleri ile benim ve benim gibi düşünen demokrat kesimin aldatılmıṣlığı tescillenmiş oldu. Benim aldatılmıṣlığım elbette bir ṣey değiştirmez ve kazandırmaz. Ama benim üzüldüğüm; tüm Türkiye’nin aldatılmıṣ olması ve çocuklarımızın, torunlarımızın geleceklerinin çalınması..

İslâm âlemi için umut olan ülkemizin on yıllarının heba edilmesi.. ‘Bunların uzun dünya metâ-ı ve siyâsi rant uğruna yapıldığını gördükçe kahroluyorum’ desem yalan söylemiṣ olmam.

Demokrat câmiânın bir siyasi parti tarafından nasıl aldatıldığını gördükçe ve ṣu anda yüzyıllarca geçmişi olan cemâatlerin ve tarikatların da aynı yolla aldanmalarına şahit oldukça dertlerim daha da derinleṣiyor. Bu tür kavgaları destekleyen guruplar elbette sürekli bir kavga olmasını beklemektedir ki, kavgalarında ölen ve yaralananlar onlar için av olsun. Onların baṣka dertleri yok.. İnanın o kesimler depremden dahi siyasi ve maddi bir rant elde edebilme peṣinde koṣarlar.
Onların millet, devlet diye bir dertleri yok, hiçbir dönemde de olmamıştır. Sorabilirsiniz !AKP hiç mi iyi iş yapmıyor. Yukarıda belirttiğim gibi büyük umutlarla geldi, 2008’e kadar çok güzel işler yaptı ve bunu hiç kimse inkar edemez. Ama AKP’nin içinde bir kesim bu iyilik hareketini tersine çevirdi. Benim eleştirdiğim şey ise iyilikleri, yaptıkları güzellikleri değil; güzellikleri bırakıp klasik Eski Türkiye partilerine dönüşmeleridir.

Hasbunallah ve nimelvekil.. demekten baṣka hiç bir güç ve kuvvetimiz yok.. İşimiz Allah’a kaldı.

Vesselâm.. Kalın Sağlıcakla.

Abdurrahman KOYUNCU

Abdurrahman koyuncu( abdurrahmankoyuncu@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.