MÜSDAV 2. dönem yabancı dil programı başlıyor

MÜSDAV 2. dönem yabancı dil programı başlıyor

MÜSDAV‘dan  yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yurt dışı belge sınavlarında başarılı olabilmeleri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amacıyla başlatılan yabancı dil eğitimi seferberliği personelin eş ve çocuklarını da kapsayacak şekilde genişletildiği bildirildi.

Yoğun talep üzerine programa Arapça ve Hollandaca dilleri de eklendi

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV), Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüyle koordineli olarak, Başkanlık personelinin yurt dışı belge sınavlarında daha iyi sonuçlar almaları ve yabancı dil yeterliklerinin artırılmasına yönelik başlattığı özel indirimli dil eğitimi programlarını eş ve çocukları da kapsayacak şekilde genişleterek yeniden ilan ediyor.

Dersler online platformlar üzerinden yapılıyor

Müsdav Akademi kapsamındaki dil eğitimi programları online platformlar üzerinden başlatıldı. Böylelikle ülkemizin ve dünyanın her bir yöresinden yaklaşık 1.200 kişi kurslara katılım sağlıyor. Kurslara katılan öğrencilerin önemli bir kısmı hem fiyat olarak hem de anlaşmalı kurumların kalitesi yönünden kurslardan duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.

En çok Arapça kursu açılması yönünde talepte bulunuldu

İnternet sitemize ve sosyal medya hesaplarımıza gönderilen mesajlarda Arapça kurslarının bir an önce açılması talebi yoğun şekilde dile getirildi. Bazı kullanıcılar ise Hollandaca kursuna ihtiyaç duyduklarını belirtti. Beklentileri dikkate alan Müsdav Akademi, eğitim kurumlarıyla anlaşmalarını yaparak Arapça kursları da açtı.

Personelin eşi ve çocukları da kapsama alındı

Dil programlarının uygulanması sırasında Müsdav Akademi’ye ulaşan en yoğun taleplerden biri de bu imkanlardan personelin eş ve çocuklarının da yararlanması yönündeydi. Yapılan anlaşmalarla eş ve çocukların da kursa katılımına yönelik düzenlemeler yapıldı. İlkokul, ortaöğretim, lisans ya da lisansüstü öğrenim ayrımı yapılmadan, personelin eğitim öğretim görmekte olan tüm çocukları için hizmet genişletildi.

Kurslarla ilgili talepleri takip etmek üzere iletişim merkezi kuruldu

Müsdav Akademi, kurslara kayıt olanlara nitelikli bir hizmet sunmak ve kalite güvence sistemini oluşturmak amacıyla bir iletişim merkezi kurdu. Kursiyerler veya kurslara başvurmak isteyenler. İletişim merkezine 0 850 2601010 numaralı telefondan veya info@musdav.org.tr mail adresinden talep, öneri, şikayet iletmek mümkün.

Programlar ihtiyaç ve beklentilere göre planlandı

Düzenlenen tüm dil eğitim programları, kursiyerlerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı görevlendirmeleriyle ilgili düzenlediği sınavlarda personelin başarılı olmaları, gerekli alt yapıya ulaşmaları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini istenilen düzeye getirmeleri ve en az A1 ve A2 düzeyinde, akabinde de daha üst seviyelerde sertifika alabilmeleri ya da yeterli YDS dil puanı almaları gibi hedeflere göre planlandı.

Programda, kursiyerlerin yeterli dil seviyesine ulaşıp ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan YDS, TOEFL IBT, TELC, DELF / DALF sınavlarında ilgili belgeyi alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine de imkan sağlayacak şekilde düzenlemeler yapıldı.

Kurumsal yapısı oturmuş eğitim müesseseleriyle anlaşmalar yapıldı

Dil programlarının uygulanmasında niteliğin ve kalitenin sağlanması, aynı zamanda belge sınavlarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi amacıyla ülkemizin saygın üniversiteleri ve eğitim kurumlarıyla anlaşmalar yapıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER, Hacettepe Üniversitesi Dil Okulları, Fransız Kültür Merkezi, Deutschmitspring Verlag ve Çağrı Dil Okulları bu kurumların arasında yer alıyor.

Müsdav Akademi kapsamında yabancı dil kurslarında yabancı dil eğitim merkezlerinin görevlendireceği alanında uzman ve deneyimli yerli ve yabancı öğretmenlerin görev almaları sağlandı.

Sınav teknikleri dikkate alındı

Programa katılanların ilk aşamada A1 ve A2 düzeyine ulaşması, ikinci aşamada ise online deneme sınavları, karşılıklı etkileşim vb. tekniklerle girecekleri sınavda, ihtiyaç duyacakları sınav teknikleri ve sınav deneyimini kazanmaları hedeflendi.

Kursiyerlerin, kültürlerarası iletişimin gerekli olduğu ortamlarda kendini tanıtma ve ifade edebilme, farklı kültürler ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilme, iletişim kurma, genel veya belirli bir konu üzerinde fikir sorma, kendi fikrini ifade edebilme vb. kazanımlar elde etmeleri de kurs programı kapsamında planlandı.

Programlar personelin mesai ve namaz saatleri gözetilerek oluşturuldu

Ders programı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı mensuplarının görevlerinde aksama yaşamadan kurslara katılım sağlayabilecekleri şekilde oluşturuldu. Mesaiye tabi görevliler için mesai saatleri, din görevlileri için namaz saatleri ve Kur’an kursu öğreticileri için de ders saatleri dikkate alınarak planlama yapıldı.

Kayıt İçin TIKLAYINIZ>>>

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.