Murat Yetkin’den gündeme bomba gibi düşen yazı Erdoğan’ın Bahçeli’yi üzecek planını yazdı 

Murat Yetkin’den gündeme bomba gibi düşen yazı Erdoğan’ın Bahçeli’yi üzecek planını yazdı 

Gazeteci Murat Yetkin yazısında, “Cumhur İttifakı cephesindeki birinci senaryo, Erdoğan’ın Bahçeli ile devam etmesi. Bu senaryoyla AK Parti içindeki rahatsızlık ara sıra ses yükseltilip fıkradaki gibi ‘kuzu değiştirilerek’ 2023 seçimi bulunmaya çalışılır. O aşamadaki hamle ise 2023 seçiminin hemen öncesinde erken seçim kararı ilanıyla Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesinin yolunun açılması olabilir. Bu senaryo ile köklü reformlar değil ancak Bahçeli’nin iznini alan idari ve ekonomik düzenlemeler yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ SENARYO

İkinci senaryonun Erdoğan’ın Bahçeli ile devam etmemesi olduğunu ifade eden Yetkin, “Bu durumda Cumhurbaşkanlığını koruması hala mümkün ama başka partilerle uzlaşma yoluyla gidilecek bir Anayasa değişikliği üzerinden. Hem Meclis’in ve yargının güçlendirilmesi hem de Erdoğan’ın cumhurbaşkanı kalması uzlaşmayla mümkün. Ve sadece İyi Parti’nin yetmeyeceği de açık.” dedi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.