Müftülükler koronavirüs salgınına karşı vatandaşları bilgilendiriyor

Müftülükler koronavirüs salgınına karşı vatandaşları bilgilendiriyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı cuma ve cemaatle namaza ara verilmesinin ardından 81 ilde ve tüm ilçelerde müftülükler vatandaşları alınan tedbirler hakkında bilgilendiriyor.

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla cami, mescit, Kur’an kursları ve diğer hizmet binalarında dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Antalya/Alanya

Alanya İlçe Müftülüğü, koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına engel olmak, personel ve vatandaşları hastalıktan korumak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla Müftülük hizmet binasını dezenfekte etti.

Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edilmesi gerektiğini belirten Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan; “Koronavirüs salgınından korunmak için öncelikle beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım. El temasının yoğun olduğu alanları temiz tutalım. Ellerimizi her zamankinden daha fazla sabunla ve ovalayarak yıkayalım. Kirli ellerimizle ağzımıza, burnumuza ve gözümüze dokunmayalım. Rabbimizin bize emaneti olan sağlığımıza sahip çıkmak ve onu korumak için gayret gösterelim. Hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Her şey Allah’ın dilemesiyle olur. Şafi olan, her derdin devasını verecek olan Allah’tır. Elimizden gelen tedbirleri alalım ve Allah’a tevekkül edelim. Rabbim bizleri her türlü salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza eylesin.” dedi.

 

Şırnak’ta ise İl Müftülüğü hizmet binası başta olmak üzere tüm cami ve Kur’an kursları dezenfekte edildi.

Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığınca alınan tedbirler hakkında bilgilendirilerek alınan tedbirlere riayet edilmesi istendi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.