Müftülük Kitap Fuarında ADRB Tanıtım Standı açtı

Müftülük Kitap Fuarında ADRB Tanıtım Standı açtı
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı”nda İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB)Tanıtım standı açtı.

Müftülük Kitap Fuarında ADRB Tanıtım Standı açtı

Standa il gençlik koordinatörlüğü, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Büroları ve ilçe gençlik koordinatörlükleri de destek oldu.

Stantta Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları ve Evliliğe İlk Adım Seminerlerinin tanıtımı yapıldı.

Ziyaretçiler il müftülüğünün standına yoğun ilgi göstererek Başkanlığın faaliyetleri hakkında verilen bilgilendirmelerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Ayrıca ziyaretçilere Diyanet İşleri Başkanlık yayınlarından çeşitli kitap, dergi ve broşür hediye edildi.

adil elzerey

Tanıtımda Aile ve Dini Rehberlik Büroları Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İl Vaizi Meliha Soylu, “Aile bütünlüğünü temin etmek, iyice yaygınlaşıp sıradan hale gelen boşanma vakalarına dikkat çekmek, aile ile ilgili sorulara ve sorunlara yönelik çözüm ve destek üretmek maksadıyla İl Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda, konusunda uzman kadın ve erkek vaizlerimiz görev yapmaktadır. Aile kurumunun sağlıklı bir şekilde varlığını devam ettirebilmesi, aile yapısını da korumanın bilinci içerisinde aileye ve aile bireylerine problemleri çözmede rehberlik etmek ve kendilerine uzanan bir yardım eli olmak için çalışıyoruz. Ayrıca bu çalışmalarımızın yanında yeni evlenecek gençlerimiz için “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” düzenleyerek gençlerimizin evlilik hayatlarına daha iyi başlamalarına katkıda bulunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Standı vatandaşların yanı sıra Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ile İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu da ziyaret etti.

Müftü Sürgeç, aile kurumunun önemine dikkat çekerek ailenin varlığının sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinde ADRB’lere çok önemli görevler düştüğünü ifade ederek çalışmalarından dolayı Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna teşekkür edip görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.