Müftülük gençlere, “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”nı tanıtıyor

Müftülük gençlere, “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”nı tanıtıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla yurt genelinde Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması düzenleniyor.

Şırnak İl Müftülüğü, manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörleri marifetiyle Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması tanıtımı yapıyor.

Şırnak KYK kız ve erkek yurtlarında öğrencilere birebir yarışma ile ilgili bilgi veren müftülük, diğer yandan kampüs içerisinde stand açarak daha fazla öğrenciye ulaşıyor.

– Kitaplar müftülükten hediye

Umre ödüllü yarışmaya başvuran öğrencilere sorumlu olacakları “O’nun Gibi Yaşamak” isimli kitap, müftülük personeli ve din görevlileri tarafından ücretsiz olarak hediye edildi.

Düzenlenecek olan yarışmayla, gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade Hz. Peygamber’i (s.a.s.) tanıma, onun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme ve Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı çalışmalardan haberdar etmek hedefleniyor.

Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umreyle ödüllendirilecek.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.