Mevlid-i Nebi Haftası’nda ‘Geleceğe Nefes’ oldular

Mevlid-i Nebi Haftası’nda ‘Geleceğe Nefes’ oldular

Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında 81 il müftülüğü ve ilçe müftülükleri, Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla başlatılan fidan dikim kampanyasına destek olmak amacıyla özel fidan dikim programları düzenlediler.

Bayburt İl Müftülüğünce Bayburt Merkez Kavacık Köyü Mevkii ve Bayburt Üniversitesi kampüsünde düzenlenen ağaç dikme programına İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İl Müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Müftü Hasan Başoğlu; “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.’ buyurmuştur. Bizde sevgili Peygamberimizin sözüne ittiba ederek Mevlid-i Nebi Haftası’nda bu güzel kampanyaya destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bayburt İl Müftülüğünce düzenlenen 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yapılan programla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programı, İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun “Peygamber Efendimiz ve Aile” temalı konferansıyla devam etti.

Müftü Başoğlu konferansında şunları kaydetti:

– Peygamber Efendimizi anlamak, onun ahlakını yaşamak ve yaşatmakla olur

“Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.s.) anmak ve anlamak için bir araya geldik. Bu güzel günler vesilesi ile Peygamber Efendimizi anmak ve onun Kur’an ahlakı olan ahlakını anlatmak, din görevlilerinin ve bütün Müminlerin en önemli vazifelerindendir.

Peygamber Efendimizi anlamak, onun ahlakını yaşamak ve yaşatmakla olur. Hayatımızın her alanında olduğu gibi aile hayatımızı da devam ettirirken ilk müracaat edeceğimiz rehber, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesidir. Çünkü hadisi şeriflerinde de ifade ettiği üzere, ‘Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olandır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.’ Buyurarak, aile hayatının ne kadar önemli olduğunu ümmetine bildirmiştir.

– Dünyadaki cennetimiz: Ailemiz

Peygamber Efendimizi anlamak ve onun ahlakıyla ahlaklanmak için dünyadaki cennetimiz olan ailemizi, onun sünneti ile tesis etmeliyiz. Ailenin çekirdeği olan evlatlarımızı onun ahlakı ile yetiştirmeliyiz. En önemli nimet olan zamanımızı telefon, internet ve televizyon başlarında heba eder, ailemizi ve çocuklarımızı ihmal edersek, bunun dünyadaki ve ahiretteki vebaliyle yüz yüze geliriz.

Günümüzde çeşitli mecralarda aile müessesini bozmaya çalışan çok çeşitli faktörler var. Bunların başında televizyon yayınları, internet ve başkalarına özenme gibi çeşitli olumsuzluklar geliyor. Bu gibi mecralarda çocuklarımız ve gençlerimiz kasten yanlışlara yönlendiriliyor. Eğer bizler çocuklarımızı ve ailemizi ihmal edersek, toplumun temel taşı olan aile yıkılır. Aile yıkılırsa toplum yıkılır. Eğer toplum yıkılırsa insanlık tekrar cahiliye döneminin çirkin yüzüyle karşı karşıya gelir.”

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Peygamber sevgisi minik yüreklerde filizlendi

Bayburt İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören minikler, Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutladılar.

Kur’an kursu öğreticileri koordinesinde hazırlanan programda minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim okudular, salavat getirip dua ve ilahiler seslendirdiler.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu; “Bu güzel yavrularımıza Peygamber sevgisini öğreten Kur’an kursu hocalarımıza ve evlatlarını 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza gönderen ailelere çok teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın açtığı bu kurslarda eğitim öğretim gören bu evlatlarımız, inşallah yüce dinimizi sağlam kaynaklardan öğrenerek, Peygamber Efendimizin ahlakıyla büyüyüp ailelerine, vatanımıza ve milletimize hayırlı işler yapacak bireyler olacaklar.” dedi.

Minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetleri, salavat, dua ve ilahileri salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve eşi Zehra Başoğlu, kurum amirleri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile aileler katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.