Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri başlıyor

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri başlıyor
‘2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da yapılacak.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri başlıyor

İslam âlemi bugün (8 Kasım Cuma), Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde, ‘Mevlid Kandili Özel Programı’ ile birlikte 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’ düzenlenecek.

16.30’da başlayacak açılış programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılacak.

Programda dünyaca ünlü kurra hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunulacak, sala ve mevlid-i şerif okunacak, hep birlikte dua edilecek.

Açılış programının ardından hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler tarafından ‘2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ teması olarak belirlenen ‘Peygamberimiz ve Aile’ konusu kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Mevlid Kandili özel programı, Eyüp Sultan Camii’nden canlı yayınla cuma akşamı 19.45’de Diyanet TV’de.

Mevlid-i Nebi 2019 Tanıtım Filmi

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.