Meteoroloji ardı ardına uyardı. Bu gece fena bastıracak. Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji ardı ardına uyardı. Bu gece fena bastıracak. Çok kuvvetli geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde fırtına bekleniyor. Meteoroloji, uyarı üstüne uyarı yaparken, kıyı Ege ve Antalya’nın doğusunda ayrıca kuvvetli bir yağış bekleniyor. İstanbul’da fırtınanın 120 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale’de sağanak yağış olacak.

Meteorolojiİstanbul için kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı yaptı. Meteroloji’nin internet sitesinde yer alan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bu gece saat 02.00’de başlayacak kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın gece saat 23.00’e kadar sürmesi bekleniyor.

ese79-fxuae-nn9.png

YAĞMURUN KARA DÖNMESİ BEKLENİYOR

“Salı günü Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege’de sağanak yağış olacak. Yağışa bağlı olarak bu bölgelerde sel olma riski var. Salıdan çarşambaya geçişte, akşam ve geceden itibaren Trakya’da, Marmara’nın güneyinde, İç Anadolu’da ve Batı Karadeniz’de kar yağışı bekliyoruz. İstanbul’da kar yağma olasılığı var. Ama kar yağma ihtimali yüzde 50’yi geçmedi henüz. Bu olasılık takip ediliyor. Kar yağsa bile bu yağış en son İstanbul’da görülen kar yağışı kadar olmayacak. Daha çok salıdan çarşambaya, çarşambadan perşembeye geçişte akşam ve gece vakitlerinde yağmurun kara dönmesi bekleniyor.”

0729cdd6-280c-45d9-be33-d9174c965dd2.jpg

MARMARA VE EGE’DE FIRTINA

Öte yandan Meteoroloji’den yapılan son dakika değerlendirmesinde Kuzey Ege’de Güney Ege ve Marmara’da güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-74 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra Ege’de, gece Marmara’da etkisini kaybedeceğin tahmin edildiği bilgisi geçildi.

 

f9ff32fb-7ef7-4b25-bacd-72bb1ec5348c.jpg

KIYI EGE VE ANTALYA’NIN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ege ve Akdeniz için yapılan son değerlendirmelerde, yarın (Pazartesi) İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli (50-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı kaydedildi.

Kuvvetli yağışların Kıyı Ege’de yarın öğleden sonra, Muğla’da akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, Antalya’nın doğusunda Salı günü de devam edeceği belirtildi.

73dcf2c3-9a90-438c-ae3c-3bc5b8b63d7c.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.