Merhaba! Ben uzaylı

Merhaba! Ben uzaylı

Geçiyordum uğradım dünyanıza. Ara sıra gelir yenilik var mı diye bakarım. Bugünlerde bir söylenti dolaşıyor etrafta.

Dünyadan sıkılmış yeni yaşam alanları araştırıyormuşsunuz? Hatta birçok projeler yazılıp çiziliyormuş bu konuda. Bunun için çok efor sarfediyormuşsunuz.Tabiki kolay değil başka bir gezegende yaşamak, dünyada kolayca gerçekleştirdiğiniz faliyetleri orada yapabilmek için çok uğraşıyorsunuzdur.Bilim adına çok önemli buluşlara imza atıyorsunuz alkışlanası güzel hareketler bunlar.

Ama bir şey dikkatimi çekiyor sizler dünyada bile birbirinizle fazla samimi değil gibisiniz. Dünyanın nimetleri hepinize yetebilir,yokmuş gibi davranıp başka arayışlara girmeye gerek yok. İcad ettiğiniz her teknolojik aletle dünyayı, kendinizi ve neslinizi mahvediyor,atmosferinizi yaşanmayacak hale getiriyorsunuz.

Öncelikle zararları, çarelerini ve varsa önlemlerini alıp bunları öyle üretseniz,kimse zarar görmese. Dünyanızdaki bencillik, öfke, kıskançlık gibi bünyenize iyi gelmeyen olumsuz duygularınızı iyiye kanalize etseniz, uyumlu ve hep içten, halis; içinde savaş, kötülük, menfaat, kin, nefret, intikam gibi marazları barındırmayan; gönül kırmayan, kırıldığında affetmeyi tercih eden güzel bir üslup, özenle seçilmiş ifadelerle iletişime geçseniz daha iyi olmaz mı?

Söyler misiniz aynı kökten geldiğiniz halde farklılıkları yadırgayıp dışlayarak nasıl başka gezegenlerde yaşayacağınızı düşünüp ümitlerinizi dünya dışına bağlarsınız?.

Fıtratınız mı değişecek, dünyadan taşınınca melek mi olacaksınız?

Orada dünyadan daha zor şartlarda hayatta kalma savaşı verebilirsiniz nefes almak zor, karın doyurmak zor, birşeyler yetiştirmek zor, yürümek zor, koşmak zor, tatile çıkmak zor, herşey yapay.

Henüz dünyadaki en şiddetli fırtınalarla baş edemezken buradan 20 kat daha şiddetli kasırgalara dayanmak mümkün mü?

Görüyorsunuz işte zor zor zor. Yazık değil mi size? Bunca zor ile başa çıkmaya çalışacaksınız…

Siz insanoğlu hep zoru seçer kolaydan kaçarsınız değil mi?

Mesela önünüzde doğal lezzetler varken neden daha zahmetli ve katkılı lezzetler arar bulursunuz sonra bunları çoğaltır başkalarına da tattırırsınız bir süre sonra bir bakmışsınız herkes bağımlı olmuş bu tada ve bir çok yeni hastalıklar türemiş vücudunuzda.

Sadece bu mu?

Hayır; eviniz de birkaç atık biriktirip tarlaya bahçeye döküp toprağı verimli hale getirmek varken, onları doğal olmayan kendi ürettiğiniz yapay poşetlerin içinde biriktirip ademe mahkûm edersiniz, doğanızın işi de iyice zorlaşır böylece. Bununla da yetinmez birbirinizin topraklarında izin alıp huzur içinde birlikte yaşamak varken, zorla sahip olmak istersiniz sonuçları ağır olsa da.

Bir de sayısız ölüm makinesi üretmişsiniz bunun için.Saysanız eminim dünyadaki insan sayısından daha fazladır.

Eskiden size gıpta eder ben de dünyanız da yaşamak isterdim. Derdim ki; ne güzel bir dünya, içindekiler ne kadar şanslı, bir sürü farklı koloni var hepsi de çok zeki. Her geldiğimde yeni şeyler yapmış oluyorlar.

Şimdi bakıyorum da yaşanacak yer pek kalmamış gibi..

Ahsen Name( ahsen.name@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.