38,7963$% 0.02
43,6593€% 0.52
51,7864£% 0.45
3.931,24%-0,74
3.151,02%-0,81
9.701,55%0,01
Rus vatandaşı Maria İslam dinini seçerek Meryem ismini aldı. Tanıştığı Türk genci ile Niğde Müftülüğüne başvurarak İl Müftü Yardımcısı V. Mustafa Altınkeser huzurunda kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.
İl Müftü Yardımcı V. Mustafa Altınkeser ihtida töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aramıza hoş geldiniz. İnsanlıktan zaten kardeşimiz idiniz, şimdi de din kardeşimiz oldunuz. Bu şehadetinizle birlikte barış dini olan İslamı seçmiş oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Yeni adınız tercihiniz üzere Meryem’dir. İslâm üzerine daim olunuz. Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız.
Peygamberimiz (S.A.S.) hadisi şeriflerinde, İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teala’nın bağışladığını bizlere müjdelemektedir. İslâm’a giren bir insanın vazifeleri vardır: “Yukarıda söylediğimiz Kelime-i Şehadeti söylemek, Namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak,
zenginseniz zekat vermek, sağlık ve maddi durumunuz müsaitse hacca gitmektir” dedi
İl Müftü Yardımcısı V. ALTINKESER Kur’an-ı Kerim ve Meali, Riyazüs Salihin hediye edip dua etti. Meryem Aldığı Kur’an-ı Kerime sarılarak duygulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.