Mahkum Yakınları Adalet Bakanlığına seslendi Mısır’da olunca insan ya bizdekiler insan değil mi

Mahkum Yakınları Adalet Bakanlığına seslendi Mısır’da olunca insan ya bizdekiler insan değil mi

Mahkum Yakınları Adalet Bakanlığına seslendi Mısır’da olunca insan ya bizdekiler insan değil mi

Mahkum Yakınları Adalet Bakanlığına seslendi Mısır’da olunca insan ya bizdekiler insan değil mi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin kızı Duha Bedii, “76 yaşına giren babasının tutulduğu hapishanede yerde yattığını” söyleyince sosyal medyada gündem oldu. İhvan üyesine yapılanların zulüm ve işkence olduğunu belirten kullanıcılar. SİSİ yönetimine lanet okudu. Bazı sosyal medya kullanıcıları da Ülkemizde yakınlarının aynı şartlarda cezaevinde yattığını bazı tutukluluların Muhammed Bedii yaşında olduğunu, Hasta olmalarına rağmen kalabalık koğuşlarda yerde yattığını iddia etti.

Bedirhaber’in paylaştığı Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii cezaevinde yerde yatıyor haberinden sonra Cezaevinde yakını olan vatandaşlar Adalet Bakanlığına “Mısır’da olunca insan, bizdekiler insan değil mi” diyerek seslendi. Çok kısa bir zaman öncesinde Cumhurbaşkanımızın cezaevleri doluluğu ve uzun tutukluluğu içeren yargı reformunu ilan etmişti ancak meclis kapanınca paket görüşülmedi. Bunu hatırlatan sosyal medya kullanıcıları ülkemizde adaletin bir an önce tecelli etmesini yaşlı ve hastaların biran önce tahliye edilmesini talep etti.

“Mısır’da olunca insan ya bizdekiler insan değil mi” sözü ülkemizin adalet mekanizmasının vatandaşlarında oluşturduğu durum itirafıdır. Hiç kimse Muhammed Bedi’nin bu yaşadığını kabullenmediği gibi aynı durumda olan vatandaşlarımıza da yapılmasına rıza göstermez. Ülkemizde bahse konu kişilerin sayısı bilinmez ancak Adalet Bakanlığının Adalet kavramına zarar verecek bu duruma engel olması en büyük vazifesi, Dinimizin emri olan önce insan hassasiyeti hem ülke içinde hem ülke dışında yaşanılanlara gösterilmeli aksi takdirde inandırıcılığını yitirir.

Resmi ağızdan paylaşılan Cezaevlerinde doluluk oranları iddiaları doğrular niteliği taşıyor, ancak bu durumun adalet mekanizmasına zarar vermesine izin verilmemeli bir bakanlık kararnamesi ile mahkum yaşlıların veyahut çocuklu annelerin tahliye edilmesi sağlanabilir nitekim daha önce Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yargı reformunda bu maddeler yer alıyordu. Bakanlığın meclisi beklemeden böyle bir hamle yapması vatandaşın adalete güvenini tazeleyeceği gibi insani bir değer gerçekleştirilmiş olur. Bu sayede art niyetli adaletsizlik var sözlerinin önü kesilir, adalet mekanizmamızın çalıştığının teyidi olur.

Adalet Bakanlığının bu konuda daha hassas davranması hem insani bir vazife hemde adil bir vazife durumunda temennimiz ülke olarak büyük tepki gösterdiğimiz SİSİ adaletsizliğine bizde düşmeyelim. Muhammed Badii’nin yaşadığına isyan ederken bilerek veya bilmeyerek imkansızlıklar yüzünden dahi olsa bile kendi vatandaşımıza aynı zulmü yaşatmayalım.

İşte Bahse konu olan o haber. [OKUMAK İÇİN TIKLAYIN ](https://bedirhaber.com/haber/76-yasindaki-bedii-hapishanede-yerde-yatiyor-59078.html)

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.