“Madde ve teknoloji bağımlılığından uzak duralım”

Kredi ve Yurtlar Kurumu Gölbaşı Erkek Öğrenci Yurdu’nda akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, öğrencilere madde ve teknoloji bağımlılığından uzak durmalarını tavsiye etti.

“Madde ve teknoloji bağımlılığından uzak duralım”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gölbaşı Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle akşam yemeği yiyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş, İslam’ın ilk tebliğ edildiği zamanlarda Hazreti Peygamberin etrafında ilk yer alan insanların gençler olduğunu ifade ederek, Peygamber Efendimizin bir hadisinde, neşeyi ve mutluluğu Allah’a ibadet etmede arayan gencin, mahşer gününde Allah’ın arşının gölgesinde gölgeleneceği müjdesini verdiğini hatırlattı.

İslam’ın denge dini olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bizim ecdadımız dünyanın dengesini bozmak isteyen insanlara engel olmak için asırlar boyu gayret etmiştir. Nerede bir fakir fukara var oraya gitmiş, onlara el uzatmıştır. Biz de şimdiden dünyanın dengesinin bozulmasına engel olmak ve dengesi bozulmuş dünyayı yeniden dengeye koymak için ruhumuzu, yüreğimizi hazırlamak zorundayız” dedi.

Yemek sonrası yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerle birlikte yurtta bulunan sohbet salonuna geçen Başkan Erbaş, burada yaptığı sohbette öğrencilere İslam’ın gençlere verdiği önemi anlattı.

İslam medeniyetinin ilim geleneğinde branşlar arasında kalın duvarlar olmadığını dile getiren Başkan Erbaş, “İbn-i Sina’ya bakıyorsunuz tıp alanında da, matematikte de zirve, İslami ilimlerde de zirve. Biruni’ye, Akşemsettin’e bakıyorsunuz öyle. Onun için biz kendimizi çok iyi yetiştirelim. Sosyal bilimler alanında eğitim alan arkadaşlarımız, fen bilimleri alanında okumalar yapsınlar. Bu, kendimizi en güzel bir şekilde yetiştirmemize katkı sağlayacak bir metottur” diye konuştu.

Başkan Erbaş, çalışmanın ve gayretin önemine değinerek, “Bizim çalışkan, gayretli ama her şeyden önce ahlaklı bir nesle ihtiyacımız var. Sizin gözlerinizde bunu görmemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve madde bağımlılığının zararlarına ve bu bağımlılıklardan uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Bağımlılık çağın en büyük vebalarından birisidir. Kötü şeye bağımlılığın hepsi şerdir. İşte sigaradır, başka şeylerdir onlardan uzak duralım” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından öğrencilere akşam namazını kıldıran Başkan Erbaş, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda Başkan Erbaş’a Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ve KYK yetkilileri eşlik etti

DİB

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.