Kur’an ve Sünnetten Rahatsız Olunur mu?

Kıymetli okurlarım her meslek erbabının yapması gereken işler vardır. Ben de mesleğim icabı hak ve hakikati ifade etmek mecburiyetindeyim. Tabii ki her yazarın otokontrolcüsü okurlarıdır.

Kur’an ve Sünnetten Rahatsız Olunur mu?

Aziz okuyucularım, başlık size tuhaf gelmiş olabilir fakat bazılarının, Kur’an ve sünnetin ölçüleriyle yazmaya çalıştığım yazılarımdan bile rahatsız olduğunu fark ettim. İşlediğim konular asrımızda, İslam’ı nasıl anlamam gerektiği konusundaki fikir ve görüşlerimdir. Bu anlayışımı da Kur’an ve sünnetin eleklerinden geçirerek sunmaya çalışıyorum. Ölçülere uymayan fikirlere vize vermeme gayretindeyim. Böyle olunca yazılanlarda hata varsa, mutlaka tashihine gidilir. Eğer bundan daha ziyade niyet okumaya çalışmak doğru bir davranış olmasa gerek.

Dünya hayatının geçiciliği hatırdan çıkarılmadan Mahkeme-i Kübra da vereceğimiz hesaba iyi hazırlanmalıyız. Güneş balçıkla sıvanmadığına göre gerçekler anlatılmamakla ortadan kalkmaz. Aklımdan geçen husus şudur ki bazı insanlar kendilerinde gördükleri eksiklerin işlenmesi onları rahatsız edebiliyor. Bu kimseye bir şey kazandırmaz. Sırtımızda akrep varsa bunu gösteren dosta tavır mı alınır yoksa teşekkür mü edilir?

Kıymetli okurlarım her meslek erbabının yapması gereken işler vardır. Ben de mesleğim icabı hak ve hakikati ifade etmek mecburiyetindeyim. Tabii ki her yazarın otokontrolcüsü okurlarıdır. Bizler de insanız yanlış düşünüp yanlış ifadelerimiz olabilir, mutlaka okurlarımızın bizi ikaz etmesi gerekmektedir ancak yazının bütününü nazarı dikkate alarak yapmalı bunu.

Rabbimiz (cc), bizi emri bil maruf nehyi anil münkerle vazifeli kılması yani iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırma görevi en önemli sorumluluklarımızdandır. Resulullah (sas) veda hutbesinde: “Ey Ashabım size iki emanet bırakıyorum bunlara sımsıkı sarılırsanız ne sapıtırsınız ne de saptırırsınız. Bunlar: ‘Allah’ın kitabı Kur’an ve Benim sünnetimdir.” Buyurarak kitaba ve sünnete dikkat çekmiştir. Günümüzün en büyük problemi bu iki önemli kaynağa kayıtsız kalınarak vehimlerimiz ve anlayışlarımız din yerine konmaktadır. Rabbimden niyazım odur ki imana, Kur’an’a ve sünneti seniyyeye gönül verebilmeyi bütün kardeşlerimize nasip etsin. (Âmin)

Cemalettin YAZICI( cemalettin.yazici@bedirhaber.com )

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.