Kur’an kurslarında yeni dönem pandemi tedbirleri eşliğinde başladı

Kur’an kurslarında yeni dönem pandemi tedbirleri eşliğinde başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi koronavirüs tedbirleri eşliğinde başladı.

Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler, koronavirüs salgınına karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami ölçüde riayet edilerek gerçekleştiriliyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının Türkiye’de ilk görüldüğü Mart ayında Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, başta hafızlık eğitimleri olmak üzere tüm eğitim programları dijital ortamda sürdürülmüştü.

Vaka sayısındaki düşüşe bağlı olarak geçilen “yeni normal” dönemiyle birlikte Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler kademeli olarak başlatılmış, kurslarda salgına karşı alınan önlemler en üst safhada uygulanmaya başlamıştı.

Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitimlerin kademeli olarak başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında da 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi başladı.

Yeni dönem pandemi tedbirleri eşliğinde başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi koronavirüs tedbirleri eşliğinde başladı.

Batman

Yüz yüze eğitimlerin koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler eşliğinde başladığı adreslerden biri de Batman oldu.

Batman İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek başladı.

Kur’an kurslarının fiziki yapısı ve öğrencilerin durumu göz önünde bulundurularak on-line/çevrimiçi eğitimlerin de planlandığı Kur’an kurslarında, koronavirüs salgınına karşı uygulanan tedbirler, il ve ilçe müftülükleri görevlilerince düzenli olarak kontrol ediliyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftüsü Turgut Erhan, Kur’an kurslarında salgına karşı uygulanan tedbirler ve planlanan eğitimler hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Erhan şunları kaydetti:

“Batman Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurlarımızda bakım, onarım ve dezenfekte çalışmalarının ardından 2020-2021 eğitim-öğretim yılını açmış bulunmaktayız. Pandemi nedeni ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama esasları doğrultusunda, Batman Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında fiziki mesafe kurallarına uyularak yeniden eğitim-öğretime başlandı. Gerek yetişkin kardeşlerimiz gerekse de küçük yaştaki yavrularımız, Allah’ın mesajlarını, kelamını öğreniyorlar. Bizler de Batman Müftülüğü olarak burada öğrencilerimize destek veriyoruz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin, öğretmenin çok büyük sevabı var. Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyuruyor.

Pandemi döneminde Kur’an eğitiminin aksamaması için gerekli tüm çalışmaları yapan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, her fırsatta yavrularını destekleyen ailelere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımız öğrencileriyle birebir ilgileniyor. Öğrencilerimiz hem okullarına devam ediyor hem de birçok bilgiyi burada öğrenmiş oluyorlar. Her şey gönül işidir, bunun temelinde sevgi, samimiyet, ihlas, iyi niyet ve sabır vardır.”

Van

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayından beri kapalı olan Kur’an kurslarının kapılarını yeniden açtığı adreslerden biri de Van’dı.

Van İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim başladı. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması vesilesiyle Kur’an kurslarına ziyaretlerde bulunan İl Müftüsü Ömer Keskin, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile bir süre sohbet ederek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

İl Müftüsü Keskin, “Rabbime hamdolsun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayından beri kapalı olan Kur’an kurslarımız, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını açmıştır. İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun fiziki mesafe kurallarına uygun şekilde ayrı ayrı gruplara ayrılması ve her grubun teneffüs saatlerinde fiziki mesafeye uymaları noktasında gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Kurs yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki fiziki mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.